3-Alquil-2-metoxipirazines en mostos i vins: determinació analítica i estudi de la influència d'alguns factors vitivinícoles 

    Sala Camps, Cristina (Date of defense: 2004-11-25)

    Les 3-alquil-2-metoxipirazines es troben en moltes plantes, entre les quals hi ha Vitis vinifera. Les més importants pel que fa a la seva presència i potencial influència en l'aroma del vi són la 3-isobutil-, la 3-sec-butil- ...

    Advances in life cycle impact assessment of pesticides: methodological improvements and experimental studies 

    Juraske, Ronnie (Date of defense: 2007-09-27)

    El objetivo principal de esta tesis doctoral es el de contribuir al desarollo y evaluación en la aplicación y exposición de pesticidas en plantas y su impacto sobre la salud humana y los ecosistemas. Los modelos ambientales ...

    Caracterización de la composición fenólica de uvas y vinos de la variedad Malbec (Vitis vinifera L.): su relación con el origen geográfico, factores vitivinícolas y valor comercial 

    Fanzone Sánchez, Martín Leandro (Date of defense: 2012-05-04)

    La variedad Malbec (Vitis vinifera L.) es considerada el cultivar tinto emblemático de Argentina, sin embargo a pesar de su importancia económica y cultural existe un gran desconocimiento sobre su composición química. El ...

    Caracterización fenólica de uvas del cultivar carménère y su relación con la sensación de astrigencia 

    Obreque Slier, Elias Abel (Date of defense: 2010-06-03)

    Tras su desaparición en Europa y redescubrimiento en Chile (1994), Carménère (familia Carmenet) es hoy la variedad vinífera emblemática de los vinos chilenos. Carménère difiere de otros Carmenets en la composición ...

    Competencia entre margall, Lolium rigidum gaudin, y cebada, Hordeum vulgare L., en condiciones de cultivo mediterráneas 

    Izquierdo i Figarola, Jordi (Date of defense: 1997-02-27)

    Se ha realizado un estudio de la competencia ejercida entre margall (Lolium rigidum Gaud.)<br/>y cebada (Hordeum vulgäre L.) en condiciones de cultivo mediterráneas. Se realizaron tres<br/>ensayos en Lleida durante el ...

    Composició fenòlica en varietats negres de Vitis vinifera. Estudi de la influència de diferents factors 

    Valls Fonayet, Josep (Date of defense: 2004-05-27)

    La composició antociànica és un caràcter fenotípic fortament diferenciat i característic de cada varietat vinífera, de manera que pot utilitzar-se com a identificador varietal. En la present tesi s'han caracteritzat 8 ...

    Constructed wetlands for winery wastewater treatment: Sustainability and circular economy in the wine sector 

    Flores Rosell, Laura (Date of defense: 2021-10-01)

    The wine industry generates large volumes of wastewater originating from various processes and operations carried out during wine production. Winery wastewater (WWW) is characterized by highly variable flows and loadings. ...

    Correlating sensory attributes, textural parameters and volatile organic compounds for the assessment of distinctive quality traits of melon and peach fruit cultivars 

    Bianchi, Tiago Luís Cardoso Ferreira Pinhanços de (Date of defense: 2021-02-09)

    Melons (Cucumis melo L.) and peaches (Prunus persica (L.) Batsch) are two commercially important fruit species in the European Union. The quality improvement of melon and peach cultivars is determinant to maintain and ...

    Deciphering the developmental and environmental cues influencing ripening and colour development in apples 

    Fernández-Cancelo, Pablo (Date of defense: 2023-12-05)

    Les pomes tipus 'Golden' cultivades a la Vall de l'Ebre presenten certes minves de qualitat com, per exemple, la inhibició del canvi de color. L'estudi de la fisiologia del cultivar de poma 'Golden Reinders' en dues regions ...

    Estudi de paràmetres que determinen la qualitat dels vins escumosos i la seva relació amb l'enfosquiment 

    Serra i Cayuela, Arnau (Date of defense: 2014-02-24)

    Segons estimació del Consell Regulador de l'any 2012, es van vendre 243 milions d'ampolles de vins escumosos amb denominació d'origen Cava, havent-hi registrats 253 cellers elaboradors de Cava i 163 empreses elaboradores ...

    Factors determinants de l’acumulació de carboni edàfic als prats de muntanya del Pirineu 

    Garcia i Pausas , Jordi (Date of defense: 2011-01-28)

    La matèria orgànica del sòl juga un paper essencial en el cicle global del carboni, allotjant bona part del C que contenen els ecosistemes terrestres. En àrees de muntanya, l’alta variabilitat climàtica associada a la ...

    Filogènia i variabilitat genètica de les varietats tradicionals de tomàquet (Solanum lycopersicum L.) Montserrat/Pera de Girona i Penjar: estratègies per a la millora de la seva qualitat organolèptica 

    Casals Missio, Joan (Date of defense: 2012-07-27)

    Tomato landraces are highly appreciated by consumers in the market. The main reasons are the presumed superior organoleptic quality with respect to modern cultivars, as well as the widespread perception that landraces are ...

    Fragmentation and human disturbances in peri-urban forests: effects on vascular flora 

    Guirado Cabezas, Maria (Date of defense: 2005-10-26)

    La present tesi analitza els efectes de la fragmentació del bosc i les pertorbacions humanes associades sobre l'estructura, la composició i l'estat de conservació dels boscos en un paisatge peri-urbà mediterrani (la plana ...

    Genetic analysis of fruit flavor and aroma volatile compounds in wild strawberry 

    Zhang, Rong (Date of defense: 2020-01-27)

    La maduixa representa el cultiu de baies més consumit a tot el món, amb una producció de 9,2 milions de tones l’any 2017. Els programes de millora tradicionalment s’han centrat en els trets agronòmics, però la qualitat ...

    Ground vegetation covers as a tool for weed management in vineyards 

    Valencia Gredilla, Francisco (Date of defense: 2020-06-23)

    L'evolució cap a una agricultura més compromesa amb el medi ambient ha possibilitat, en viña, el trànsit cap a tècniques de manteniment del sòl més sostenibles, com són les cobertes vegetals. En aquest context es planteja ...

    Identificación de microbiota bacteriana relacionada con procesos enológicos en Chile 

    Ilabaca Díaz, Carolina (Date of defense: 2016-02-01)

    Aquesta recerca centrada en els bacteris processos relacionats amb enològic, com ara bacteris d'àcid làctic (BL) i bacteris d'àcid acètic (BA). Treballa principalment amb tècniques de cultiu independent per a la identificació ...

    Indicadors de la qualitat organolèptica del cava durant la criança i l'emmagatzematge 

    Bosch Fusté, Juan (Date of defense: 2007-06-27)

    El Cava és un vi escumós de qualitat produït en una regió determinada (v.e.c.p.r.d, Council Regulation EC 1493/1999), segons un procés d'elaboració que consta de dos etapes: la vinificació en blanc del raïm i la segona ...

    Thumbnail

    Influencia del material vegetal y del riego por aspersión en la coloración de variedades rojas de manzana (Malus domestica Borkh) 

    Iglesias i Castellarnau, Ignasi (Date of defense: 1996-07-12)

    S'ha aprofundit en l'estudi dels principals mecanismes bioquímics que intervenen en la coloració de varietats vermelles de poma, i de la influència que en els mateixos exerceixen els factors ambientals, especialment la ...

    Irrigation and soil management strategies to improve fruit tree response in limiting soil conditions 

    Lordan Sanahuja, Joan (Date of defense: 2015-03-23)

    La transformació de terres marginals, juntament amb un augment dels processos de degradació del sòl (p. e. salinització) estan traslladant l'agricultura a sòls més desfavorables, fet que obliga al desenvolupament de noves ...