Time and Spatial Damping of Magnetohydrodynamic Waves in Partially Ionised Prominence Plasmas

Author

Forteza Ferrer, Pep

Director

Ballester Mortes, José Luis

Oliver Herrero, Ramon

Date of defense

2013-02-11

Pages

128 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Física

Abstract

Inici de l’estudi de l’efecte de les col•lisions entre ions i neutres en l’esmorteïment d’ones magnetohidrodinàmiques. Es considera un plasma parcialment ionitzat, infinit i homogeni, i s’analitza l’esmorteïment temporal i espacial de les ones magnetoacústiques i les ones d’Alfvén tan en el cas de plasmes adiabàtics com en el de no adiabàtics. Mentre l’esmorteïment temporal de les ones MHD en plasmes adiabàtics parcialment ionitzats és degut a les col•lisions entre ions i neutres, en el cas no adiabàtic és possible estudiar la importància de cada mecanisme d’esmorteïment involucrat. Per altre banda, en el cas de l’esmorteïment espacial s‘han estudiat també ones MHD adiabàtiques i no adiabàtiques en plasmes resistius totalment ionitzats així com en plasmes parcialment ionitzats, i hem inclòs la presència de fluxes. S’inicia l’estudi amb el desenvolupament de les equacions magnetohidrodinàmiques per un fluid considerant ionització parcial i s’aplica aquest conjunt d’equacions a diferents configuracions de plasmes.


The study of the effect of ion-neutral collisions on the damping of magnetohydrodynamic waves is started. We develop a set of one-fluid equations for a partially ionised plasma and use it in different plasma configurations. As a first step, the simplest plasma configuration is considered, an unbounded homogeneous partially ionised plasma. We study the temporal and spatial damping of magnetoacoustic and Alfvén waves in the case of adiabatic and non-adiabatic plasmas. While the time damping of MHD waves in adiabatic partially ionized plasmas is due to ion-neutral collisions, in the non-adiabatic case it is possible to study the importance of each of the different damping mechanisms involved. In the case of spatial damping we have considered adiabatic and non-adiabatic MHD waves in fully ionized resistive and partially ionised plasmas, and we have also included flows.

Keywords

Física solar, magnetohidrodinàmica, Sol, protuberància, plasma parcialment ionitzat; Física solar, magnetohidrodinàmica, Sol, protuberancia, plasma parcialmente ionizado; Solar physics, magnetohydrodynamics, Sun, prominence, partially ionised plasma

Subjects

53 - Physics; 536 - Heat. Thermodynamics. Statistical physics; 537 - Electricity. Magnetism. Electromagnetism

Knowledge Area

Física Solar

Documents

tpff1de1.pdf

2.448Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)