Constructing The Social Personality in Organizations: Essentials of Managing the Social Commitment According to the Parameters Reached by the Study "Excellence in Public Relations and Communication Management”

Author

Ordeix Rigo, Enric

Director

Rom, Josep, 1963-

Date of defense

2014-01-24

Legal Deposit

B.3530-2014

Pages

233 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

L'objectiu de l'autor és descobrir i descriure nous enllaços, perspectives i enfocaments en el tema de la personalitat de l'organització, la relació que té amb les relacions públiques i el nou rol que juga en la construcció d'un sentiment de pertinença o valors comuns a les organitzacions. La peculiaritat d'aquesta tesi és que mostra una anàlisi pas a pas en diferents períodes i investigacions publicades, fet que fa veure l’evolució de l’autor en l’aproximació a l’objecte d’estudi. Aquestes anàlisis han estat publicades com a articles acadèmics en les diferents edicions de l' American Behavioural Scientist i la Public Relations Review. Durant aquests períodes, l'autor explora les definicions i conceptes relacionats amb la construcció de la personalitat social de les empreses, tant per il • lustrar-los a la pràctica en l’àmbit de la gestió i anàlisi de la cultura organitzacional, com per a marcar-ne les seves pròpies limitacions . Aquests estudis es fan partint de la base d’un altre estudi portat a terme als Estats Units: “Excellence Public Relations and Strategic Management”, dirigit per James Grunig, Larissa Grunig i David Doziers. En termes d'estructura, la primera part explica el marc teòric de l’eix temàtic comú de les diverses publicacions presentades: La personalitat social en el camp de les relacions públiques, en tant que forma de cercar representativitat pública i legitimitat per actuar. Mentre que la segona part inclou les quatre publicacions seleccionades, en tant que estudis de cas. Això es fa d'acord amb l'estructura establerta en les normes acadèmiques de la Universitat Ramon Llull per a la redacció d'una tesi doctoral per compendi de publicacions .


El objetivo del autor es descubrir y describir nuevos enlaces, perspectivas y enfoques en el tema de la personalidad de la organización, la relación que tiene con las relaciones públicas y el nuevo rol que juega en la construcción de un sentimiento de pertenencia o valores comunes en las organizaciones . La peculiaridad de esta tesis es que muestra un análisis paso a paso en diferentes periodos en las investigaciones publicadas, lo que hace ver la evolución del autor en la aproximación al objeto de estudio. Estos análisis han sido publicados como artículos académicos en las diferentes ediciones de la American Behavioural Scientist y la Public Relations Review. Durante estos periodos, el autor explora las definiciones y conceptos relacionados con la construcción de la personalidad social de las empresas, tanto para ilustrarlos a la práctica en el ámbito de la gestión y análisis de la cultura organizacional, como por marcar sus propias limitaciones. Estos estudios se hacen partiendo de la base de otro estudio llevado a cabo en Estados Unidos: " Excellence Public Relations and Strategic Management ", dirigido por James Grunig, Larissa Grunig y David Doziers . Por lo que hace a la estructura, la primera parte explica el marco teórico del eje temático común de las publicaciones presentadas: La personalidad social en el campo de las relaciones públicas, como forma de buscar representatividad pública y legitimidad para actuar. Mientras que la segunda parte incluye las cuatro publicaciones seleccionadas, como estudios de caso. Esto se hace de acuerdo con la estructura establecida en las normas académicas de la Universidad Ramon Llull para la redacción de una tesis doctoral por compendio de publicaciones .


In the present work, the author’s goal is to discover and to describe new links, perspectives and approaches to the topic of organizational personality and its relationship to public relations and its emerging role in building a common and identifiable feeling or value in organizations when dealing with their general and specific publics. The peculiarity of this dissertation is that it offers a step-by-step analysis of different chronological periods throughout the time in which the topic was matured and developed. These analyses have already been published as academic articles in different editions of the American Behavioural Scientist and Public Relations Review. During these periods, the author explores definitions and concepts related to building the social personality of corporations, both buttressing and challenging such meanings with key arguments and concepts from selected publications to illustrate the evolving practice of organizational culture and how this approach has gained favor without neglecting its constraints. These studies are made on the basis of another study conducted in the United States titled "Excellence Public Relations and Strategic Management" and directed by James Grunig , Larissa Grunig and David Doziers . In terms of structure, the first part of this dissertation includes the description of the main topic of analysis, the goals of the research, the methodology used and the hypothesis. It covers the initial step in outlining the theoretical framework of the specific topic – social personality in the field of public relations, while the second part includes the four publications selected and the general conclusions of the research. This is in accordance with the structure as set out by the academic rules of the Universitat Ramon Llull for the writing of a dissertation by publications.

Keywords

Relacions públiques; Compromís social; Diplomàcia pública; Afers públics; Relaciones públicas; Compromiso social; Diplomacia pública; Asuntos públicos; Public relations; Social commitment; Public diplomacy; Public affairs

Subjects

070 - Newspapers. The Press. Journalism

Knowledge Area

Relacions Públiques

Documents

Tesi Doctoral Enric Ordeix. 24.1.2014.pdf

1.595Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)