El llegat periodístic de Josep Puig i Cadafalch. Recerca i anàlisi dels seus articles d'opinió (1885-1936)

Author

Cabré Massot, Tate

Director

Figueres Artigues, Josep Maria

Date of defense

2014-12-12

ISBN

9788449050398

Pages

1000 p.



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació

Abstract

Aquesta tesi, emmarcada en els estudis generals d’ Història del Periodisme, i en particular en els d’Hemerografia Registral té com a objectiu principal oferir als investigadors i a la societat en general, el perfil de Josep Puig i Cadafalch (1867-1956) com a articulista. La recerca comença establint la seva bibliografia completa per extreure’n, quantificar, analitzar, i contextualitzar els articles d’opinió en el seu moment històric i en relació a les altres cinc facetes del personatge com a: polític catalanista, arquitecte-urbanista, historiador de l’art-acadèmic, arqueòleg-restaurador de monuments, i gestor cultural. Puig i Cadafalch ha estat profusament analitzat com a personatge històric però el seu llegat periodístic havia romàs una assignatura pendent.


This dissertation, seen in the general terms of the history of journalism, and particularly in those of the registration hemerography, has as its overall objective to provide researchers and the general public the profile of Josep Puig i Cadafalch (1867-1956), as an opinion writer. The starting point is stablishing his complete bibliography, to pick up, quantify, analyze and study his opinion articles in their historical context and with respect to his other five dedications as a nationalist politician, architect & planner, art historian & academic, archaeologist & restorer, and cultural initiatives promoter. Puig I Cadafalch has been deeply studied as a historical personality but his journalistic legacy had remained unexplored.

Keywords

Josep Puig i Cadafalch; Articles d'opinió; Artículos de opinión; Opinion articles

Subjects

070 - Newspapers. The Press. Journalism

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

tcm1de1.pdf

7.058Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)