Mostrando ítems 1-20 de 40

    Effect of producing type on digestive efficiency, metabolism and microbiota profile in growing and fattening pigs fed diets with different protein concentration 

    Sarri Espinosa, Laura (Fecha de defensa: 2022-11-29)

    Aquesta tesi doctoral s’emmarca en un programa de recerca europeu que té per objectiu millorar l’eficiència productiva i reduir l’impacte ambiental de les explotacions ramaderes. Per a això, es van plantejar dos assajos ...

    Population dynamics of the Pyrenean newt (Calotriton asper): demography, morphometry and population genetics 

    Camarasa Arbós, Sebastià (Fecha de defensa: 2021-09-27)

    L'objectiu d'aquest estudi és analitzar la dinàmica poblacional del tritó pirinenc (Catotriton asper). En primer lloc, es va avaluar el fenomen de la paedomorfosis facultativa, en una població lacustre en què es va detectar ...

    Linking movement ecology with ecosystem services in Pyrenean scavenger populations. An innovative approach for the avian scavenger conservation 

    García Jiménez, Ruth (Fecha de defensa: 2021-09-24)

    Investigacions recents han demostrat com el consum de carronya representa un procés fonamental en el funcionament dels ecosistemes, jugant aquest un paper clau en l'ecologia de la xarxa tròfica, ecologia de poblacions i ...

    Alternatives for the redesign of beef cattle production: dietary protein, forage intake and feed efficiency 

    Costa-Roura, Sandra (Fecha de defensa: 2021-07-22)

    La present tesi ha servit per avaluar estratègies per tal de redissenyar els sistemes d’engreix intensiu de vedells, amb l’objectiu de millorar-ne els resultats econòmics i disminuir-ne l’impacte mediambiental. A més, se ...

    Estrategias de optimización del engorde intensivo de terneros: nivel de energía, forma de presentación y tipo genético 

    Mora Gil, Jesús (Fecha de defensa: 2019-09-24)

    L'objectiu de la tesi va ser buscar estratègies per optimitzar l'alimentació de vedells alimentats amb racions concentrades. En el primer capítol, es va estudiar el patró de fermentació ruminal in vitro i la degradabilitat ...

    Actitud dels consumidors, alternatives d'alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic 

    Argemí i Armengol, Immaculada (Fecha de defensa: 2019-09-23)

    La producció porcina ecològica està guanyant un interès creixent a Europa (aproximadament amb un milió de caps), tot i ésser el percentatge més baix en comparació a altres produccions ramaderes ecològiques, derivat, en ...

    Genetic biomarkers for fat content and fatty acid composition in pork 

    Gol i Parera, Sofia (Fecha de defensa: 2019-07-05)

    Aquesta tesi doctoral forma part d'una línia de recerca sobre la millora genètica de la qualitat de la carn en porcí. Un dels recents objectius inclòs en algunes línies paternes seleccionades per mercats de qualitat és ...

    Assessment of extracellular vesicles and their applicability in diseases of veterinary importance 

    Montaner Tarbes, Sergio Roberto (Fecha de defensa: 2019-04-05)

    Les vacunes continuen sent l’estratègia més important pel control i l’erradicació de malalties infeccioses en salut pública i animal. El virus del Síndrome Respiratori i Reproductiu Porcí (SRRP) és una de les malalties ...

    Fetal-maternal crosstalk in holstein-friesian heifers experimentally infected with neospora caninum 

    Mur Novales, Ramón Miguel (Fecha de defensa: 2018-09-21)

    El objetivo global de esta tesis fue expandir el conocimiento sobre cómo afecta una infección con Neospora caninum a la comunicación materno-fetal y a la inmunomodulación uterina. En el primer estudio se evaluó el desenlace ...

    Análisis de los principales factores que afectan a la productividad en la raza Parda de Montaña: nuevas propuestas para el esquema de mejora genética 

    Cortés Lacruz, Xavier (Fecha de defensa: 2017-06-15)

    La raça Parda de Montaña és una raça d'aptitud càrnica amb molt bona capacitat maternal fortament adaptada a les condicions extremes dels sistemes muntanyosos. Les dades utilitzades en els anàlisis d'aquesta tesi es van ...

    Assessing the role of the stearoyl-CoA desaturase gene on the fatty acid profile of pork 

    Henriquez Rodriguez, Eliana (Fecha de defensa: 2017-04-05)

    This PhD dissertation is framed on a line of research aimed at improving pork quality and, particularly, intramuscular fat (IMF) and monounsaturated fatty acid (MUFA) content as two of the main traits affecting nutritional ...

    Fish migration in Mediterranean rivers: a case study of the fish pass assessment in Catalonia (NE Iberian Peninsula) 

    Ordeix Rigo, Marc (Fecha de defensa: 2016-07-27)

    Pràcticament tots els peixos ibèrics d'aigües continentals migren clarament. La majoria són potamòdroms però també n’hi ha de diàdroms. Fan moviments migratoris extensos en el temps, més a mesura que disminueix la latitud, ...

    Estudio de la hormona IGF-I en cerdos: efecto de un producto de proteína de patata fermentada 

    Morillo Alujas, Alberto (Fecha de defensa: 2016-01-22)

    Los objetivos de la tesis fueron el estudio y revisión de los actuales conocimientos sobre el metabolismo y las acciones de IGF-I en la producción porcina y más específicamente la investigación de los efectos que un ...

    Problemas de la codorniz en Europa-África: anillamiento, estancia europea y gestión en base a una dimensión socioeconómica 

    Doncel Paredes, Juan Luis (Fecha de defensa: 2016-02-16)

    S'avalua la problemàtica de la gestió de la guatlla comuna (Coturnix coturnix) a Europa i Àfrica. S'han recopilat i estudiat les dades del anillamient de 43.020 exemplars i recuperació de 2.631 guatlles a Espanya, definint ...

    Abundancia, uso del espacio, aprovechamiento e importancia económica de la perdiz roja silvestr (Alectoris rufa) en la provincia de Soria: directrices para su gestión cinegética 

    Llorente Gil, Jesús A. (Fecha de defensa: 2016-01-12)

    La caza menor en la provincia de Soria y en concreto la caza de la perdiz roja, constituye un aprovechamiento tradicional, que se viene practicando de forma social. A pesar de ello, la gestión de esta especie a nivel de ...

    Seguimiento de una población de perdiz roja silvestre de La Mancha durante 1998-2011: aspectos biométricos, demográficos y fenológicos 

    Ponz Gan, Mª Carolina (Fecha de defensa: 2015-07-01)

    S'ha estudiat durant 14 anys la biometria, la demografia i la fenologia d'una població de perdiu roja silvestre d'alta densitat de La Mancha. Primerament s'han determinat les variables biomètriques que resulten més útils ...

    Integrating geospatial methods into evolutionary biology and conservation: case studies on selected Western Palearctic herpetofauna 

    Pous, Philip de (Fecha de defensa: 2015-07-13)

    Many evolutionary processes are influenced by spatio-temporal environmental variation, including speciation, genetic divergence among populations, and evolutionary change in physiology, morphology and behaviour. However, ...

    Evaluación de la alimentación aviar (Gallus gallus domesticus) con maíz fortificado en carotenoides 

    Moreno Martínez, José Antonio (Fecha de defensa: 2014-12-16)

    La industria de las aves de corral utiliza carotenoides para mejorar la pigmentación de productos, tales como pollos y huevos, en parte, para satisfacer las preferencias del consumidor por la pigmentación de la piel de ...

    Study the effect of inclusion of feed flavonoid substances on animal performance and ruminal fermentation in calves 

    Seradj, Ahmad Reza (Fecha de defensa: 2015-01-13)

    The thesis includes the effect of Bioflavex®, an orange plant extract rich in flavonoids, on rumen fermentation and meat quality. Several experiments were performed, in the “in vivo” trials (Exp. 1,2 and 3) under acidosis ...

    Genetic analysis and selection for intramuscular fat and oleic acid content in pigs 

    Ros Freixedes, Roger (Fecha de defensa: 2014-12-05)

    El contingut i la composició en àcids grassos del greix intramuscular (GIM) afecten la qualitat de la carn de porc. En particular, augmentar el contingut d’àcid oleic (C18:1) milloraria la seva qualitat pel que fa a atributs ...