Atributs clau de la contemporaneïtat: actius inspiracionals en els processos creatius, estímuls revulsius en les estratègies de marca

Author

Marín Anglada, Marta

Director

Tresserras i Majó, Miquel

Date of defense

2016-02-05

Pages

408 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

Vivim en un món dominat per la cultura visual. Les imatges formen part de la nostra existència i de les nostres experiències vitals. El llenguatge visual conforma la nostra realitat i l’hem de saber interpretar si volem conèixer, dominar i activar el nostre context de mercat. Ens submergim en l’àmbit de les imatges des d’una vessant estètica però hi afegim una valoració estratègica i tàctica amb la ferma voluntat de mesurar l’impacte que aquestes tenen a nivell comunicacional. Aprenem a llegir correctament les imatges i les etiquetem a partir de certs trets que les caracteritzen i les signifiquen: els atributs. Els atributs esdevenen una eina fonamental pels creatius i per a les marques ja que els permet alinear-se i satisfer, de manera adequada, els gustos, els hàbits, els desitjos i les preferències dels consumidors de la societat contemporània. L’activació correcta de cadascun dels set atributs analitzats, en determinades casuístiques concretes, permet impulsar i estimular les dinàmiques del mercat, atorgant rellevància i diferenciació a les propostes ofertades i millorant els seus resultats en termes de posicionament i d’amplificació.


Vivimos en un mundo dominado por la cultura visual. Las imágenes forman parte de nuestra existencia y de nuestras experiencias vitales. El lenguaje visual conforma nuestra realidad y debemos saber interpretarlo si queremos conocer, dominar y activar nuestro contexto de mercado. Nos sumergimos en el ámbito de las imágenes desde una vertiente estética pero, a la vez, damos prioridad a una valoración estratégica y táctica con la firme voluntad de medir el impacto que éstas tienen a nivel comunicacional. Aprendemos a leer correctamente las imágenes y las etiquetamos a partir de ciertos rasgos que las caracterizan y las significan: los atributos. Los atributos se convierten en una herramienta fundamental para los creativos y para las marcas ya que les permite alinearse y satisfacer, de manera adecuada, los gustos, los hábitos, los deseos y las preferencias de los consumidores de la sociedad contemporánea. La activación correcta de cada uno de los siete atributos analizados, en determinadas casuísticas concretas, permite impulsar y estimular las dinámicas del mercado, otorgando relevancia y diferenciación a las propuestas ofertadas y mejorando sus resultados en términos de posicionamiento y amplificación.


We live in a world dominated by visual culture. Images are part of our existence and our life experiences. Visual language shapes our reality and we must be able to interpret it if we want to make sense, control and engage with our market environment. We will delve in the world of images from an aesthetic perspective and, at the same time, we give priority to a strategic and tactical evaluation with a firm will to measure the impact they have on a communication level. We learn to correctly read images and we tag them based on certain aspects that characterise and explain then: attributes. Attributes turn into a fundamental tool for creatives and brand allowing them to align and satisfy, in an adequate manner, tastes, habits, wishes and preferences of today’s consumers. Activating each of the seven analysed attributes correctly, in certain designated cases, impulses and stimulates market’s dynamics, giving relevance and differentiation to proposals and improving its results in terms of positioning and amplification.

Keywords

Estètica; Creativitat; Màrqueting; Anàlisi de Mercats; Cultura Visual; Comunicació; Comunicació corporativa; Atributs; Communication; Marketing

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 3 - Social Sciences; 316 - Sociology

Knowledge Area

Ciències Socials i Jurídiques

Documents

Tesi_Marta_Marin_part01.pdf

13.63Mb

Tesi_Marta_Marin_part02.pdf

8.563Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)