El régimen jurídico internacional de la investigación científica en la Antártida

Author

Puig Marcó, Roser

Director

Badia i Martí, Anna

Date of defense

2016-01-26

Pages

275 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Dret i Economia Internacionals

Abstract

La Antártida ofrece posibilidades excepcionales para la realización de investigaciones científicas y, por las especiales circunstancias de su naturaleza y de su status administrativo, constituye un espacio idóneo para la cooperación internacional. Esta investigación aporta, desde la perspectiva del Derecho internacional público, un estudio de la regulación jurídica de la investigación científica que de desarrolla en la Antártida. A tal efecto, se identifican las normas relevantes en la materia en los elementos que integran el sistema que administra legalmente la región, el Sistema del Tratado Antártico.


L'Antàrtida ofereix possibilitats excepcionals per a la realització d'investigacions científiques i, per les especials circumstàncies de la seva naturalesa i del seu estatus administratiu, constitueix un espai idoni per a la cooperació internacional. Aquesta investigació aporta, des de la perspectiva del Dret internacional públic, un estudi de la regulació jurídica de la investigació científica que es desenvolupa a l'Antàrtida. A aquest efecte, s'identifiquen les normes rellevants en la matèria en els elements que integren el sistema que administra legalment la regió, el Sistema del Tractat Antàrtic.


The Antarctic continent offers extraordinary possibilities for scientific research and is, for the special circumstances of their nature and their administrative status, a clear example of the benefits of international cooperation. This research provides, from the standpoint of Public international law, a study of the legal regime of scientific research in Antarctica. To that end, the relevant rules on the matter in the elements of the legal system that governs the region, the Antarctic Treaty System, are identified.

Keywords

Dret internacional públic; Derecho internacional público; Public international law; Cooperació internacional; Cooperación internacional; International cooperation; Antàrtida; Regiones antárticas; Antarctica; Dret ambiental internacional; Derecho ambiental internacional; International environmental law

Subjects

341 - International law

Knowledge Area

Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials

Documents

RPM_TESIS.pdf

3.697Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)