Mechanisms controlling the selective iron and zinc biofortification of rice

Author

Banakar, Raviraj

Director

Christou, Paul

Zhu, Changfu

Date of defense

2016-02-05

Pages

251 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal

Abstract

L’arròs es un cultiu bàsic, consumit per mes de 3 billons de persones. Es una font pobra en ferro (Fe) i zinc (Zn) per la qual cosa les poblacions pobres que depenen de l’arros per a la seva supervivència, sofreixen d’anèmia por deficiència de ferro (IDA) i zinc (ZnD). La desnutrició es un repte important, especialment en els països en desenvolupament on no hi ha les mesures nutritives comunes als països industrialitzats (una dieta variada, programes de fortificació i suplements dietètics). El bio-enriquiment mitjançant l’enginyeria genètica del contingut de Fe y Zn en arròs es una estratègia prometedora y pot resultar en un augmentant de les seves concentracions. Amb l’objectiu d’aconseguir arròs que acumuli nivells mes elevats de Fe y Zn he obtingut una població d’arròs transgènic mitjançant transformació combinatòria amb quatre gens implicats en l’absorció, transport, acumulació i biodisponibilitat d’aquestos dos minerals. Aquesta població combinatòria m’ha servit per a identificar els mecanismes antagònics i sinèrgics que son essencials per a controlar l’acumulació de Fe i Zn.


El arroz es un cultivo básico para más de 3 billones de personas. El arroz es una fuente pobre de hierro (Fe) y zinc (Zn) por lo cual las poblaciones pobres que dependen del arroz para su supervivencia, sufren de anemia por deficiencia de hierro (IDA) y zinc (ZnD). La desnutrición es un reto importante, especialmente en los países en desarrollo donde están ausentes las medidas que son comunes en los países industrializados (dieta variada, programas de fortificación y suplementos dietéticos). El bio-enriquecimiento mediante la ingeniería genética del contenido de Fe y Zn en arroz es una estrategia prometedora para aumentar sus concentraciones. Con el objetivo de producir granos con más alto nivel de Fe y Zn he obtenido una población de arroz transgénico mediante transformación combinatoria con cuatro genes implicados en la absorción, transporte, acumulación y biodisponibilidad de estos dos minerales. Esta población combinatoria me sirvió para identificar los mecanismos antagónicos y sinérgicos que son esenciales para controlar la acumulación de Fe y Zn.


Rice is staple crop for more than 3 billion people, since rice is poor source of iron (Fe) and zinc (Zn) world’s poorest people who depend on rice for their survival suffer from iron deficiency anaemia (IDA) and zinc deficiency (ZnD). Malnutrition is a significant challenge, particularly in the developing world where measures that are commonplace in industrialized countries (varied diet, fortification schemes, and dietary supplements) are largely absent. Biofortification of rice with Fe and Zn by genetic engineering is a promising strategy to increase Fe and Zn concentration. I established a combinatorial transgenic rice population by transformation with four genes involved in uptake, transport, accumulation and bioavailability of Fe and Zn, aiming to produce grains containing higher level of these two minerals. This combinatorial population helped to identify key antagonistic and synergistic mechanisms controlling Fe and Zn accumulation.

Keywords

Bio-enriquiment de l'arròs; Ferro; Zinc; Bio-enriquecimiento del arroz; Hierro; Biofortification of rice; Iron

Subjects

575 - General genetics. General cytogenetics

Knowledge Area

Enginyeria genètica

Documents

Trb1de1.pdf

3.706Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)