Chemical and enzymatic valorization of polyols from biomass

Author

Canela Xandri, Anna

Director

Balcells Fluvià, Mercè

Villorbina Noguera, Gemma

Date of defense

2016-02-04

Pages

244 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Química

Abstract

En les últimes dècades han augmentat els problemes derivats de la sobreproducció i acumulació de residus de la industria, així com els problemes mediambientals i la disminució de fonts de matèries primeres. En aquest sentit, ha incrementant l’interès en reutilitzar-los, per tal de re-valoritzar-los produint productes d’interès, acostant-nos cada cop més al concepte de residu zero. Un dels majors subproductes de la industria agroalimentària és el conegut amb el terme de biomassa. En aquest treball, ens hem centrat en investigar la re-valorització d’una petita part dels poliols presents en la biomassa, entre ells alguns carbohidrats i el glicerol.


En las últimas décadas han aumentado los problemas derivados de la sobreproducción y acumulación de residuos de la industria agroalimentaria, así como los problemas medioambientales y la disminución de fuentes de materias primas. Incrementando así el interés en reutilizarlos, revalorizándolos produciendo productos de interés, acercándonos cada vez más al concepto de residuo cero. Uno de los mayores subproductos de la industria es el conocido con el término de biomasa. En este trabajo, nos hemos centrado en investigar la revalorización de una pequeña parte de los polioles presentes en la biomasa, entre ellos algunos carbohidratos y el glicerol.


In the last decades, problems related with overproduction and industry waste accumulation have increased, causing environmental problems and depletion of raw material sources. Because of that, there has been an increasing interest in the reuse of wastes to prepare valuable products, getting closer to the zero waste concept. Biomass is one of the major agroindustrial by-products. In this work, we were focused on adding-value to a small portion of the polyols present in biomass, including some carbohydrates and glycerol.

Keywords

Revalorització biomassa; Modificació enzimàtica; Modificació química; Revalorización biomasa; Modificación enzimática; Modificación química; Biomass Revalorization; Enzimatic modification; Chemical modification

Subjects

547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Química orgànica

Documents

Tacx1de1.pdf

3.783Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)