Reconceptualización de la responsabilidad social corporativa a partir de los elementos claves de la Teoría Crítica de Max Horkheimer. Realidad de las grandes empresas en Chile

Author

Segovia Zúñiga, Osvaldo

Director

Mir, Pere

Date of defense

2017-02-22

Pages

578 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Economia Aplicada

Abstract

Responsabilitat social corporativa (RSC), responsabilitat social universitària (RSU), valor compartit (VC), comportament sostenible (VS), són només una mostra de conceptes i definicions i idees que ressalten un tema en general, l'acompliment de les empreses amb el mitjà. Respecte d'això cal preguntar-se: És la responsabilitat social un tema de moda o alguna cosa més?. A partir de l'anterior, És possible actualitzar i humanitzar el concepte de RSC?. És així com aquesta tesi pretén lliurar les bases fundamentacionals que permetin a partir reconceptualitzar la RSC, prenent els elements claus d'un corrent de pensament, en la qual l'home, la seva felicitat i llibertat passen a ser el centre de la mateixa, ens referim a la Teoria Crítica desenvolupada per Max Horkheimer. La reconceptualització proposta en aquesta tesi la recerca lliurar un concepte "humanitzat" de la RSC, per la qual cosa l'estructura de la investigació s'ha dissenyat de tal manera que cobreixi rigorosament els passos necessaris, que impliquin presentar un model teòric del concepte generat, una validació teòrica de la proposta i finalment una validació empírica del mateix. Tot l'anterior, amb el degut suport quantitatiu que lliuri dades durs i permeti recolzant-se de les mètriques corresponents, que transformin a aquesta investigació en una aportació al coneixement.


Responsabilidad social corporativa (RSC), responsabilidad social universitaria (RSU), valor compartico (VC), comportamiento sustentable (VS), son solo una muestra de conceptos y definiciones e ideas que resaltan un tema en general, el desempeño de las empresas con el medio. Al respecto cabe pregunarse: ¿Es la responsabilidad social un tema de moda o algo más?. A partir de lo anterior, ¿Es posible actualizar y humanizar el concepto de RSC?. Es así como esta tesis pretende entregar las bases fundamentacionales que permitan a partir reconceptualizar la RSC, tomando los elementos claves de una corriente de pensamiento, en la que el hombre, su felicidad y libertad pasan a ser el centro de la misma, nos referimos a la Teoría Crítica desarrollada por Max Horkheimer. La reconceptualización propuesta en esta tesis busca entregar un concepto "humanizado" de la RSC, por lo que la estructura de la investigación se ha diseñado de manera tal que cubra rigurosamente los pasos necesarios, que impliquen presentar un medelo teórico del concepto generado, una validación teórica de la propuesta y finalmente una validación empírica del mismo. Todo lo anterior, con el sustento cuantitativo que entregue datos duros y permita apoyándose de las métricas correspondientes, que transformen a esta investigación en un aporte al conocimiento.


Corporate social responsibility (CSR), university social responsibility (RSU), shared value (VC), sustainable behavior (VS), are only a sample of concepts and definitions and ideas that high light a general theme, the performance of companies with medium. In this regard, one can ask: Is social responsibility a fashionable issue or something else? From the above, is it possible to update and humanize the concept of CSR ?. This is how this thesis aims to provide the foundational bases that allow us to reconceptualize CSR, taking the key elements of a current of thought, in which man, his happiness and freedom become the center of it, we refer to The Critical Theory developed by Max Horkheimer. The reconceptualization proposed in this thesis seeks to provide a "humanized" concept of CSR, so the structure of the research has been designed in such a way as rigorously to cover the necessary steps, which involve presenting a theoretical model of the generated concept, a validation And finally an empirical validation of the proposal. Ali of the above, with the proper quantitative support that provides ha rd data and allows support from the corresponding metrics, to transform this research into a contribution to knowledge.

Keywords

Administració; Empreses; RSC; Administración; Empresas; Administration; Business

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciència Política i de l'Administració

Documents

Tosz1de1.pdf

5.673Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)