Essays on microfinance institutions and human capital

Author

Sackey, Frank Gyimah

Director

Díaz Serrano, Lluís

Date of defense

2016-11-11

Pages

137 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia

Abstract

El primer capítol examina la mesura que l'accés al crèdit i el racionament del crèdit estan influenciats pel tipus de microfinances basat en els principals factors que determinen les micro, accés de les petites i mitjanes empreses al crèdit de les institucions de microfinances en l'era de la liberalització financera. Les dades per a l'estudi van ser recollits dels registres de crèdit i préstecs de les institucions de microfinances que comprenia les diverses peces d'informació proporcionades pels prestataris en el procés de sol·licitud de préstec. Els nostres resultats són desconcertants i mostren que el racionament del crèdit no està influenciada pels tipus de microfinances sinó per les empreses microfinanceres individuals. Els nostres resultats també mostren que el tipus microfinances Govern és el més greu en el comportament de racionament El segon capítol té per objecte provar la política de microfinançament de Ghana, creat per donar suport i capacitar les persones vulnerables a través de l'accés al crèdit. Es recorre a la descomposició Blinder-Oaxaca per determinar si hi ha una discriminació positiva a favor de les dones i els joves empresaris en el comportament de racionament de les empreses de microfinances. Això és el que hauríem d'esperar si la política és efectiva. Els nostres resultats mostren que fins i tot després de controlar un gran nombre de característiques del prestatari, el tipus de microfinances i les variables de solvència creditícia, hi ha una discriminació positiva que afavoreix a les dones empresàries i joves. El tercer i últim capítol examina la importància de les característiques dels països africans "líders" i transicions de règim i com aquests factors afecten l'estat de salut com un indicador de desenvolupament dels seus ciutadans utilitzant taxa de mortalitat infantil com a mesura. Un conjunt de dades única que comprèn 45 països de l'Àfrica subsahariana que abasta des de 1970 t0 2010 es van utilitzar per a l'estudi. Els resultats globals suggereixen un avantatge democràtica en el procés d'aconseguir resultats eficaços de política de salut per promoure la salut i el benestar dels ciutadans a l'Àfrica subsahariana contemporània, almenys en el llarg termini.


El primer capítulo examina la medida en que el acceso al crédito y el racionamiento del crédito están influenciados por el tipo de microfinanzas basado en los principales factores que determinan las micro, acceso de las pequeñas y medianas empresas al crédito de las instituciones de microfinanzas en la era de la liberalización financiera. Los datos para el estudio fueron recogidos de los registros de crédito y préstamos de las instituciones de microfinanzas que comprendía las diversas piezas de información proporcionados por los prestatarios en el proceso de solicitud de préstamo. Nuestros resultados son desconcertantes y muestran que el racionamiento del crédito no está influenciada por los tipos de microfinanzas sino por las empresas microfinancieras individuales. Nuestros resultados también muestran que el tipo microfinanzas Gobierno es el más grave en el comportamiento de racionamiento El segundo capítulo tiene por objeto probar la política de microfinanciación de Ghana, creado para apoyar y capacitar a las personas vulnerables a través del acceso al crédito. Se recurre a la descomposición Blinder-Oaxaca para determinar si existe una discriminación positiva a favor de las mujeres y los jóvenes empresarios en el comportamiento de racionamiento de las empresas de microfinanzas. Esto es lo que deberíamos esperar si la política es efectiva. Nuestros resultados muestran que incluso después de controlar un gran número de características del prestatario, el tipo de microfinanzas y las variables de solvencia crediticia, existe una discriminación positiva que favorece a las mujeres empresarias y jóvenes. El tercer y último capítulo examina la importancia de las características de los países africanos "líderes" y transiciones de régimen y cómo estos factores afectan el estado de salud como un indicador de desarrollo de sus ciudadanos utilizando tasa de mortalidad infantil como medida. Un conjunto de datos única que comprende 45 países del África subsahariana que abarca desde 1970 t0 2010 se utilizaron para el estudio. Los resultados globales sugieren una ventaja democrática en el proceso de lograr resultados eficaces de política de salud para promover la salud y el bienestar de los ciudadanos en el África subsahariana contemporánea, al menos en el largo plazo.


The first chapter examines the extent to which access to credit and credit rationing are influenced by the microfinance type based on the major factors determining micro, small and medium enterprises’ access to credit from microfinance institutions in the era of financial liberalization. The data for the study were gleaned from the microfinance institutions’ credit and loan records consisting of the various pieces of information provided by the borrowers in the loan application process. Our results are puzzling and show that credit rationing is not influenced by the microfinance types but by the individual microfinance companies. Our results also show that the Government microfinance type is the most severe in the rationing behavior The second chapter aims at testing the Ghana Microfinance Policy, set up to support and empower the vulnerable through access to credit. We resort to the Blinder-Oaxaca decomposition to determine if there is positive discrimination in favour of women and young entrepreneurs in the rationing behavior of the microfinance companies. This is what we should expect if the policy is effective. Our results show that even after controlling for a large number of borrower characteristics, microfinance type and credit worthiness variables, there is positive discrimination that favors female and young entrepreneurs. The third and the last chapter looks at the importance of African countries’ leaders’ characteristics and regime transitions and how these factors affect the health status as a development indicator of their citizens using infant mortality rate as a measure. A unique dataset comprising 45 sub-Saharan African countries spanning from 1970 t0 2010 were used for the study. The overall results are suggestive of a democratic advantage in the process of achieving effective health policy outcomes for promoting health and the wellbeing of the citizens in contemporary sub-Saharan Africa, at least in the long run.

Keywords

microfinances racionament; politica discriminacio; liders regim; microfinanzas racionamiento; politica discriminacion; lideres regimen; microfinance rationing; policy discrimination; leaders regime

Subjects

32 - Politics; 33 - Economics. Economic science; 336 - Finance

Knowledge Area

Artsi Humanitats

Documents

TESI.pdf

2.435Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)