Holding the Stick at Both Ends: The Design of Network Administrative Organizations

Author

Salvador Iborra, Susana

Director

Saz Carranza, Angel

Date of defense

2017-07-25

Pages

209 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

L’objecte d’aquesta tesi doctoral és el disseny de les Network Administrative Organizations (NAOs), les unitats especialment establertes de forma intencionada pels membres de les xarxes publiques inter-organitzacionals per a governar i administrar les mateixes. Tot i l'interès mostrat per la recent investigació en gestió pública i pels estudiosos de les organitzacions en l'àmbit de la governança de les xarxes públiques creades amb objectius específics (goal-directed networks), pocs estudis teòrics s'han basat en la contribució seminal de Provan i Kenis (2008). Com a resultat, aquest camp continua sent una via prometedora per a la recerca. Unint la literatura sobre xarxes, col·laboracions inter-organitzatives, disseny organitzatiu i govern corporatiu, aquesta tesi revela dos factors íntimament relacionats amb el disseny de les Network Administrative Organizations: la interdependència estratègica i l’evitació de la incertesa en els resultats.


El objeto de esta tesis doctoral es el diseño de las Network Administrative Organizations (NAOS), las unidades especialmente establecidas de forma intencionada por los miembros de las redes públicas inter-organizacionales para gobernar y administrar las mismas. A pesar del interés mostrado por la reciente investigación en gestión pública y por los estudiosos de las organizaciones en el ámbito de la gobernanza de las redes públicas creadas con objetivos específicos (goal-directed networks), pocos estudios teóricos han basado en la contribución seminal de Provan y Kenis (2008). Como resultado, este campo sigue siendo una vía prometedora para la investigación. Uniendo la literatura sobre redes, colaboraciones inter-organizativas, diseño organizativo y gobierno corporativo, esta tesis revela dos factores íntimamente relacionados con el diseño de las Network Administrative Organizations: la interdependencia estratégica y la evitación de la incertidumbre en los resultados.


The focus of this Ph.D. dissertation is the design of Network Administrative Organizations (NAOs), the separate units purposefully set up by public inter-organizational goal-directed network partners for to govern and manage it. Despite the interest shown by both public management and organizational scholars in the field of Goal-Directed networks governance, few theoretical studies have built on Provan and Kenis’s (2008) seminal contribution. As a result, this field remains a promising avenue for research. By bringing together the literature on networks, inter-organizational collaborations, organizational design, and corporate governance, this Ph.D. dissertation sheds light on two factors intimately associated with the design of Network Administrative Organizations: strategic interdependence and outcome uncertainty avoidance.

Keywords

Networks; Public Administration; Governance; Regulation; European Union; Network Administrative Organizations

Subjects

35 - Public administration. Government. Military affairs

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

Tesi_Susana_Salvador.pdf

1.683Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.