Fent notícies a l'ARA. Integració de redaccions en un procés de nova planta

Author

Daza Tapia, Andrea

Director

Masip Masip, Pere

Date of defense

2017-09-28

Pages

280 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Abstract

L’objectiu general d’aquesta recerca és analitzar el naixement de la redacció integrada del diari català ARA i determinar les seves particularitats des de una dimensió empresarial, professional i tecnològica. S’hi identifiquen les seves característiques, els obstacles que han assolit des de el seu naixement i els canvis que representen per a els periodistes que hi treballen. Plantegem els trets diferencials que sobresurten d’aquest model de ciberdiari amb una redacció integrada a dos: suport web més suport paper, i l’aplicació de les potencialitats que l’hi ofereix internet. Aquest és un estudi de cas amb un abordatge qualitatiu fonamentat en els resultats de entrevistes en profunditat i observació.


El objetivo general de esta investigación es analizar el nacimiento de la redacción integrada del diario catalán ARA y determinar sus particularidades desde una dimensión empresarial, profesional y tecnológica. Se identifican sus características, los obstáculos que han superado desde su nacimiento y los cambios que representan en las dinámicas de sus periodistas. Planteamos los rasgos diferenciales que sobresalen de este modelo de ciberdiario con una redacción integrada a dos: soporte web más soporte papel, y la aplicación de las potencialidades que le ofrece internet. Este es un estudio de caso con un abordaje cualitativo fundamentado en los resultados de entrevistas en profundidad y observación.


The general aim of this research is to analyze the birth of the integrated newsroom of the Catalan newspaper ARA and to establish its particularities from the business, professional and technological dimensions. It identifies its characteristics, the obstacles it has found from its birth and the changes which has implied for the journalists who work there. We bring up the differential characteristics that stand out in this model of cyber newspaper with an integrated newsroom with two elements: web format and paper format, and the application of the potentialities that Internet has to offer. This is a case study with a qualitative focus based on the results of in-depth interviews an observation.

Keywords

Periodisme; Integració; Redaccions; Digitalització; Catalunya; Notícies; ARA

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 070 - Newspapers. The Press. Journalism; 3 - Social Sciences; 316 - Sociology; 377 - Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics

Knowledge Area

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Andrea_Daza.pdf

14.08Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)