Systemic risk in the banking sector: a network perspective

Autor/a

Hans, Christina

Director/a

Brownlees, Christian

Peydró, José-Luis

Fecha de defensa

2017-09-26

Páginas

121 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis investigates various aspects of systemic risk in nancial networks. Chapter 1 explores the existence of a contagion channel to security returns given that banks are connected via overlapping portfolios. Making use of a proprietary dataset on securities held by German banks, I identify the network induced through cross holdings and nd higher correlations among the returns on securities held by connected banks. This contagion channel to security returns is stronger for banks which are large, highly leveraged and highly interconnected and especially at work during the recent nancial crisis. Chapter 2 establishes a model for bank credit risk interconnectedness based on CDS data, in which defaults can be triggered by systematic global and country shocks as well as idiosyncratic bank-speci c shocks. Applying the framework to a sample of large European nancial institutions reveals that the credit risk network captures a substantial amount of dependence in addition to what is explained by systematic factors. Chapter 3 analyzes the relation between market-based bank credit risk interconnectedness and the associated balance sheet linkages via funding and securities holdings. Results suggest that market-based measures of interdependence can serve well as risk monitoring tools in the absence of disaggregated high-frequency bank fundamental data.


Aquesta tesi investiga diversos aspectes del risc sistèmic en xarxes fi nanceres. El Capítol 1 explora l'existència d'un canal de contagi als rendiments dels actius ates que els bancs estan connectats per portafolis superposats. Fent ús d'una base de dades d'actius financers de bancs Alemanys, identi fico la xarxa induida a través de participacions creuades i trobo correlacions altes entre els rendiments d'actius en poder de bancs connectats. Aquest canal de contagi a rendiments d'actius és més fort per bancs que són més grans, altament endeutats i altament interconnectats, i es va intensifi car durant la recent crisi fi nancera. El Capíol 2 estableix un model d'interconectivitat de risc de crèdit bancari basat en dades del CDS, en el que l'impagament pot ser causat per shocks sistèmics locals o globals o per shocks específi cs dels bancs. Aplicant aquest marc de referència a una mostra d'institucions fi nanceres europees grans, es revela que el risc de crèdit de xarxa captura una part substancial de la dependència,a més del que és explicat per factors sistèmics. El Capítol 3 analitza la relació entre l'interconectivitat del risc de crèdit bancari de mercat i les connexions de balanç de situació associades via finançament i tinences de valors. Els resultats suggereixen que les mesures d'interdependència basades en el mercat serveixen bé com a eines de monitorització del risc en absència de dades bancàries fonamentals.

Materias

33 - Economía

Documentos

tch.pdf

1.343Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)