Prácticas de excelencia en formación orientada a resultados : un estudio representativo de empresas del Ibex 35

Author

Ventosa Franqués, Juan Pablo,

Director

Ginebra Serrabou, Gabriel,

Date of defense

2017-06-26

Pages

300 p.



Department/Institute

Universitat Abat Oliba. Departament de Ciències Econòmiques i Socials

Abstract

El propòsit de l’estudi consisteix en identificar millors practiques d’aplicació de la Formació com a eina amb impacte en objectius de negoci. Es comença realitzant una definició de formació orientada a resultats i es descriuen els principals models existents per avaluar el seu impacte. S’estudien 15 empreses del IBEX 35 a partir d’entrevistes semiestructurades i de les seves respostes a un qüestionari complementari. S’extrauen conclusiones i s’emeten recomanacions de cara a la pràctica.


El propósito del estudio consiste en identificar mejores prácticas de aplicación de la Formación como herramienta con impacto en objetivos de negocio. Se comienza realizando una definición de formación orientada a resultados y se describen los principales modelos existentes para evaluar su impacto. Para ello se estudian 15 empresas del IBEX 35 a partir de entrevistas semiestructuradas de sus respuestas a un cuestionario complementario. Se extraen conclusiones y se emiten recomendaciones de cara a la práctica de los profesionales de la formación y el desarrollo del Talento.


The purpose of this study is to identify best practices in the application of Training as a tool with impact on business goals. The paper begins by defining Results Oriented Training and describes the most important existing models to evaluate the impact. 15 IBEX 35 companies were studied based on the answers from to semi-structured interviews and a complementary questionnaire. Conclusions are extracted and recommendations are issued for practical issues.

Keywords

Models d'avaluació de la formació; Modelos de evaluación de la formación; Training evaluation models

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Documents

Tpvf.pdf

4.387Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)