Incidencia, características y evolución de los pacientes mayores con ictus

Author

Vena Martínez, Ana Belén

Director

Purroy Garcia, Francisco

Date of defense

2017-11-27

Pages

201 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Medicina

Abstract

L’envelliment poblacional actual presenta un impacte significatiu en la salut pública i en l’atenció sanitària. Ens plantegem estudiar exhaustivament la incidència d’ictus, les característiques i la resposta al tractament fibrinolític (TF) en els pacients ≥ 80 anys. Metodologia: La tesis consta de 4 articles. En el 1r s’estudien les tasses d’incidència brutes i les tasses d’incidència ajustades per edat en la província de Lleida entre 2010 i 2014. En el 2n, es comparen les característiques i l’evolució dels pacients amb ictus isquèmic (IcI) en funció de l’edat En el 3r s’estableix l’evolució de 740 pacients amb IcI de l’Hospital Arnau de Vilanova quan no existeix restricció a l’ingrés a la UI o al TF. En el darrer article es determina es determina la resposta al TF en les persones ≥ 80 anys en funció de les característiques del centre on s'aplica, Conclusió: La incidència ajustada d’ictus a Lleida és similar a la d'altres regions europees. L’edat és un clar factor d’increment de la incidència. Els ictus en persones ≥80 anys tenen característiques pròpies. El TF en la pràctica clínica és efectiu i segur en ≥80 anys amb independència de les característiques de l’hospital.


El envejecimiento poblacional actual presenta un impacto significativo en la salud pública y en la atención sanitaria. Nos planteamos indagar exhaustivamente en la incidencia del ictus, las características y la respuesta al tratamiento fibrinolítco (TF) de las personas ≥ 80 años. Metodología: La tesis consta de 4 artículos. En el 1º se estudian las tasas de incidencia bruta y de incidencia ajustada por edad en la provincia de Lleida de 2010 a 2014. En el 2º se comparan las características y la evolución de los pacientes con ictus isquémico (IcI) en función de la edad. En el 3º se indaga la evolución de 740 pacientes con IcI del Hospital Arnau de Vilanova cuando no existe restricción al ingreso en la UI o al TF. Finalmente, se determina la respuesta al TF en las personas > 80 años en función de las características del centro donde se aplica .Conclusión: La incidencia ajustada de ictus en Lleida es similar a la de otras regiones europeas. La edad es un claro factor de incremento de incidencia. Los ictus en personas ≥80 años tienen características propias. El TF en la práctica clínica es efectivo y seguro en ≥80 años con independencia de la característica del hospital.


Current population aging has a significant impact on public health and in health care. One of the major diseases that is related to age is the cerebrovascular disease. We intend to investigate exhaustively the incidence of stroke, characteristics and response to intravenous thrombolysis (IVT) In people > 80 years. Methodology: The thesis consists of 4 articles. In the first study the gross incidence rates and incidence rates adjusted for age in the province of Lleida from 2010 to 2014. In the second, we compare the characteristics and the evolution of patients with ischemic stroke (IS) according to the age In the third, we investigate the evolution of 740 patients with IcI of the Hospital Universitario Arnau de Vilanova when there is no restriction on admission to the stroke unit or IVT. Finally, the response to IVT in individuals > 80 years is determined according to the characteristics of the center where it is applied. Conclusion: The adjusted incidence of stroke in Lleida is similar to that of other European regions. Age is a clear factor of incidence increase. Strokes in people ≥ 80 years have their own characteristics. The IVT in clinical practice is effective and safe in ≥ 80 years regardless of the hospital's characteristics.

Keywords

Ancià; Ictus; Fibrinòlisi; Anciano; Fibrinolisis; Elderly; Stroke; Fibrinolysis

Subjects

616.8 - Neurology. Neuropathology. Nervous system

Knowledge Area

Medicina

Documents

Tabvm1de1.pdf

16.72Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

This item appears in the following Collection(s)