Development of new products from aquaculture fish species

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària
dc.contributor.author
Lazo Zamalloa, Oxana
dc.date.accessioned
2018-04-06T17:37:39Z
dc.date.available
2018-04-06T17:37:39Z
dc.date.issued
2018-02-13
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/471460
dc.description.abstract
Europeans are regular consumers of fish and aquaculture products. Therefore, five species of potential aquaculture rearing named: Meagre, Pikeperch, Grey Mullet, Greater Amberjack and Wreckfish were selected for new product development. This work incorporated opinions of both experts and naïve assessors thus, including specific demands and consumer preferences, in selected markets of the European Union (UK, Germany, Spain, France and Italy). Different fish product prototypes were developed from the fish species accordingly with suggested ideas and based on the physicochemical and sensory properties of the selected species. Six of these products were chosen, based on their level of processing and addressed market. Consumers perception of all six of them was also assessed in the five selected countries. As it turned out the image/perception of the different products, differed in an important way between countries, as well as their impact on the product acceptance and purchase probability
en_US
dc.description.abstract
Los pasíses de la Unión Europea son consumidores habituales de productos de acuicultura. Es por ello que, se seleccionaron cinco especies con potencial acuícola: Corvina, Lucioperca, Mújol, Seriola y Cherna para el desarrollo de nuevos productos. Este trabajo incluyó opiniones tanto de expertos como de consumidores habituales, incluyendo asñi demandas específicas y preferencias en mercados seleccionados de la UE (Alemania, España, Francia, Italia y Reino Unido. Se desarrollaron distintos prototipos de productos basados en ideas sugeridas y en las propiedades fisicoquímicas y sensoriales de las especies. Seis de estos fueron seleccionados basados en su nivel de procesamiento y mercado. La percepción de consumidores sobre los productos fue evaluada en los 5 países de la UE.La percepción de la imagen de los productos difirió notablemente entre países, así como en la aceptabilidad e intención de compra
en_US
dc.format.extent
244 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Aquaculture
en_US
dc.subject
Aqüicultura
en_US
dc.subject
Acuicultura
en_US
dc.subject
Fish
en_US
dc.subject
Peix
en_US
dc.subject
Pescado
en_US
dc.subject
New products
en_US
dc.subject
Nous productes
en_US
dc.subject
Nuevos productos
en_US
dc.title
Development of new products from aquaculture fish species
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
639
en_US
dc.contributor.director
Guerrero Asorey, Luis
dc.contributor.tutor
Gou i Botó, Pere
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tolz_20180213.pdf

8.029Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)