Entre el reformismo y el combate por la independencia. El nacionalismo en el norte de Marruecos (1912-1956)

Author

Camps Girona, Jaume

Director

Loff, Manuel

Sánchez Cervelló, Josep

Date of defense

2020-10-08

Pages

592 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

La tesi "Entre el reformismo y el combate por la independencia. El nacionalismo en el norte de Marruecos (1912-1956)", té com objectiu principal estudiar l´evolució del moviment nacionalista marroquí, en la zona nord del Marroc, concretament a l´antic Protectorat espanyol del Marroc. Espanya va establir, el 1912, un Protectorat a la costa mediterrània del país magrebí, al voltant de Ceuta i Melilla. El territori que corresponia a un 5% del total de la superfície de Marroc, i on, el 1950 hi vivien 1.010.117 persones (11% respecte el conjunt de la població). La resta del Marroc precolonial fou colonitzat per França.


La tesis "Entre el reformismo y el combate por la independencia. El nacionalismo en el norte de Marruecos (1912-1956) ", tiene como objetivo principal estudiar la evolución del movimiento nacionalista marroquí, en la zona norte del Marruecos, concretamente en el antiguo Protectorado español de Marruecos. España estableció, en 1912, un Protectorado a la costa mediterránea del país magrebí, alrededor de Ceuta y Melilla. El territorio que correspondía a un 5% del total de la superficie de Marruecos, y donde, en 1950 vivían 1.010.117 personas (11% respecto al conjunto de la población). el resto de Marruecos precolonial fue colonizado por Francia.


The thesis "Between reformism and the struggle for independence. Nationalism in northern Morocco (1912-1956) ", has as its main objective to study the evolution of the Moroccan nationalist movement, in the northern part of the Morocco, specifically in the former Spanish Protectorate of Morocco. Spain established, in 1912, a Protectorate in the Mediterranean coast of the Maghreb country, around Ceuta and Melilla. The territory that corresponded to 5% of the total of the area of ​​Morocco, and where, in 1950, 1,010,117 people lived (11% of the population as a whole). the remaining of pre-colonial Morocco was colonized by France.

Keywords

Marroc; Nacionalisme; independència; Marruecos; Nacionalismo; Morocco; Nationalism; independence

Subjects

3 - Social Sciences; 32 - Politics; 9 - geography. Biography. History; 94 - General history

Knowledge Area

Arts i humanitats

Documents

Tesi doctoral Jaume Camps Girona(1).pdf

8.003Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)