Estudi i utilització de materials invariants en problemes de mecànica celeste

Author

Masdemont Soler, Josep

Director

Gómez Muntané, Gerardo

Date of defense

1991-10-09

ISBN

8468982415

Legal Deposit

B.22280-2006



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Matemàtica Aplicada III

Abstract

La memòria consta de dues parts. En la primera d'elles s'estudien les òrbites homoclíniques i heteroclíniques associades als punts d'equilibri triangulars del problema restringit circular i pla per valors del paràmetre de masses compresos entre 0.1 i 0.5, es donen resultats referents a la seva forma i nombre. En la segona part òrbita halo al voltant del punt l1 del sistema terra-sol, utilitzant les idees geomètriques que proporciona la teoria dels sistemes dinàmics. Es comença l'estudi per models senzills a fi de veure l'essencial de la geometria del problema i la influencia de la lluna, per finalitzar utilitzant el model de sistema solar real donat per les efemèrides del JPL.

Keywords

invariant manifolds; òrbites de libració; transferències; transfer orbits; problema restringit; varietats invariants; restricted three roby problem; òrbites halo; halo orbits; libration point orbits

Subjects

51 - Mathematics; 52 - Astronomy. Astrophysics. Space research. Geodesy; 62 - Engineering. Technology in general

Documents

01JMS01de03.pdf

774.1Kb

02JMS02de03.pdf

1.185Mb

03JMS03de03.pdf

874.6Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)