Optimización de la inmunización con el prototipo vacunal BA71CD2 frente a la peste porcina africana y estudio de la respuesta inmune protectora inducida

Author

Alonso Alonso, Uxía

Director

Accensi Alemany, Francesc

Argilaguet Marqués, Jordi, 1977-

Rodríguez González, Fernando

Date of defense

2022-11-25

Pages

172 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Medicina i Sanitat Animals

Abstract

La pesta porcina africana s’ha convertit en la principal amenaça per la indústria porcina mundial i el seu control està limitat per la falta d’una vacuna eficaç en el mercat. Tot i que el prototip vacunal BA71ΔCD2, generat al nostre laboratori, confereix protecció creuada enfront de Georgia2007/1, la soca causant de la pandèmia actual, la seva administració intramuscular no resulta prou segura. Amb l’objectiu d’optimitzar la vacunació amb BA71ΔCD2, es va utilitzar la ruta intranasal, provant tres dosis diferents. Els resultats obtinguts demostren que aquesta estratègia és més segura pels animals vacunats, induint una protecció creuada enfront de Georgia2007/1 similar a l’observada amb la immunització intramuscular. La protecció assolida va ser depenent de la dosi, i es va associar a la presència d’anticossos i cèl·lules T específiques enfront del virus. L’anàlisi de la resposta provocada per l’estimulació in vitro de cèl·lules d’animals vacunats ha permès profunditzar en els mecanismes involucrats en protecció. D’aquesta manera, s’ha pogut establir que la protecció conferida està associada a una resposta Th1 i a l’activació específica de cèl·lules citotòxiques, que conseqüentment activa una resposta inflamatòria mitjançant la producció d’IFNγ.


La peste porcina africana se ha convertido la amenaza número uno para la industria porcina mundial y su control se ve limitado por la ausencia de una vacuna segura y eficaz en el mercado. A pesar de que el prototipo vacunal BA71ΔCD2, generado en nuestro laboratorio, confiere protección cruzada frente a Georgia2007/1, la cepa causante de la actual pandemia, su administración intramuscular no resulta lo suficientemente segura. Con el objetivo de optimizar la vacunación con BA71ΔCD2, se utilizó la ruta intranasal, ensayando tres dosis distintas. Los resultados obtenidos demuestran que esta estrategia resulta más segura para los animales vacunados, induciendo una protección cruzada frente a Georgia2007/1 similar a la observada tras la inmunización intramuscular. La protección resultó dependiente de la dosis y se pudo asociar a la presencia de anticuerpos y células T-específicas frente al virus. El análisis de la respuesta provocada por la estimulación in vitro de células de animales vacunados ha permitido profundizar en los mecanismos involucrados en protección. Así, se ha podido establecer que la protección conferida está asociada a una respuesta Th1, incluyendo la activación específica de células citotóxicas que a su vez activa una respuesta inflamatoria mediante la producción de IFNγ.


African swine fever (ASF) is a lethal viral disease causing a worldwide pandemic affecting the porcine industry and leading to important global economic consequences. Lack of effective vaccines hampers the control of virus spread. BA71∆CD2, a recombinant live attenuated vaccine (LAV) developed by our group, confers cross-protection against challenge with the pandemic Georgia2007/1 ASF-virus (ASFV) strain. However, BA71∆CD2 intramuscular administration presented biosafety issues. Aiming to improve BA71∆CD2 biosafety, we show here that intranasal delivery of our LAV improves biosafety and confers dose-dependent cross-protection associated with both ASFV-specific antibodies and IFNγ-secreting cells. We also analyzed the in vitro recall response induced in blood mononuclear cells and lymph-node cells from BA71∆CD2-vaccinated animals. These results reveled a positive feedback from adaptive to innate immunity, characterized by activation of Th1 and cytotoxic T-cells concomitant with a rapid IFNγ-dependent triggering of an inflammatory response carried out by TNF-producing macrophages. Altogether, in this thesis we demonstrate that BA71ΔCD2-intranasal vaccination is an effective and safe option that allows us to consider its use in field as a LAV to fight against Georgia2007/1. Moreover, the results suggest a role of a timely adaptive-innate immunity crosstalk in the efficiently control of ASFV infection.

Keywords

Veterinària; Veterinaría; Veterinary; Immunologia; Inmunología; Immunology; Virologia; Virología; Virology

Subjects

578 - Virology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

uaa1de1.pdf

5.848Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)