Movilidades turísticas en el espacio urbano. Imbricaciones, negociaciones y rupturas. Tourism mobilities in the urban space. Enmeshments, negotiations and disruptions

Author

Brandajs Di Martino, Fiammetta

Director

Russo, Antonio

Shoval, Noam

Date of defense

2020-02-21

Pages

278 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Geografia

Abstract

La recerca realitzada en el marc del programa de doctorat de Turisme i Oci aborda l’exploració de les dimensions territorials de les mobilitats i les transformacions que aquestes produeixen en termes d’ús i configuració de l’espai; el projecte de tesi pretén específicament explorar els nous mecanismes socials que les mobilitats turístiques desencadenen a través de les transformacions que produeixen en l’ús i configuració de l’espai, posant especial atenció als patrons de les pràctiques espacials locals i a les seves conseqüències dins dels sistemes de relacions que tenen lloc als espais urbans. Així doncs, s’examina l'entrellaçament entre les mobilitats turístiques, l’espai i la comunitat de Barcelona. En aquest sentit, el projecte il·lustra com els espais urbans són “impugnats i reproduïts per processos de desenvolupament turístic i renaixement urbà, i pels que viuen i consumeixen l’espai a través de les interaccions a nivell de carrer “(Mordue, 2005).


La investigación realizada en el marco del programa de doctorado de Turismo y Ocio aborda la exploración de las dimensiones territoriales de las movilidades y las transformaciones que éstas producen en términos de uso y configuración del espacio; el proyecto de tesis pretende específicamente explorar los nuevos mecanismos sociales que las movilidades turísticas desencadenan a través de las transformaciones que producen en el uso y configuración del espacio, prestando especial atención a los patrones de las prácticas espaciales locales y sus consecuencias en los sistemas de relaciones que tienen lugar en los espacios urbanos. Así pues, se examina el entrelazamiento entre las movilidades turísticas, el espacio y la comunidad de Barcelona. En este sentido, el proyecto ilustra cómo los espacios urbanos son “impugnados y reproducidos por procesos de desarrollo turístico y renacimiento urbano, y por los que viven y consumen el espacio a través de las interacciones a nivel de calle” (Mordue, 2005).


The research carried out under the doctoral program of Tourism and leisure deal with the exploration of the territorial dimensions of mobilities and the transformations they produce in terms of use and configuration of space; The thesis project aims specifically to explore the new social mechanisms that tourist mobilities unleash through the transformations that they produce in the use and configuration of space, paying special attention to the patterns of local space practices and their consequences in the systems of relationships that take place in urban spaces. It will therefore examine the interweaving of tourist mobilities with the space and community of Barcelona, paying specific attention to the social relations engendered around the practice of tourism. In this sense the project will illustrate how urban spaces are “contested and reproduced by processes of tourism development and urban renaissance, and by ‘the public’ who live and consume it through street-level interactions” (Mordue, 2005).

Keywords

Turisme; Mobilitat; Ciutat; Turismo; Movilidad; Ciudad; Tourism; Mobility; City

Subjects

3 - Social Sciences; 30 -Social Sciences theories and methodologies. Sociography. Gender studies; 71 - Physical planning. Regional, town and country planning. Landscapes, parks, gardens; 91 - Geography. Exploration of the Earth and of individual countries. Travel. Regional geography

Knowledge Area

Arts i humanitats

Documents

TESIS Fiammetta Brandajs Di Martino.pdf

9.608Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)