Los Efectos Jurídicos de las Sentencias Prejudiciales Interpretativas del Tribunal de Justicia de las Comunidades Europeas y su Aplicación Judicial en los Estados Miembros

Author

Cienfuegos Mateo, Manuel

Director

Casanovas y La Rosa, Oriol

Piñol i Rull, Joan Lluís

Date of defense

1995-12-02

ISBN

9788469253410

Legal Deposit

B.13288-2008



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de doctorat en Dret

Abstract

L'àmbit de la Tesi doctoral descansa en l'anàlisi de l'esperit i la praxis del procés prejudicial, centrant-lo en la fase final de l'anomenat procés, els efectes de la sentència del Tribunal de Justícia i la subsegüent aplicació per les jurisdiccions nacionals en la resolució del procés intern.<br/><br/>La primera part de la Tesi doctoral (capítols I a III) s'ha centrat en l'estudi dels efectes jurídics de les sentències prejudicials d'interpretació, analitzant els tres principals temes que es susciten, a saber, els seus efectes jurídico-processals, els seus efectes jurídico-materials i la seva dimensió temporal.<br/><br/>En la segona part (capítols IV a VII) es va emprendre el tema des del prisma diferent de les posisions de jurisdiccions nacionals davant les sentències perjudicials, el comportament del qual, acatant o incumplint-les, corrobora o nega de manera evident el que s'ha afirmat en els tres primers capítols.


El ámbito de la Tesis doctoral descansa en el análisis del espíritu y la praxis del proceso prejudicial, centrándolo en la fase final de dicho proceso, los efectos de la sentencia del Tribunal de Justicia y su subsiguiente aplicación por las jurisdicciones nacionales en la resolución del proceso interno.<br/><br/>La primera parte de la Tesis doctoral (capítulos I a III) se ha centrado en el estudio de los efectos jurídicos de las sentencias prejudiciales de interpretación, analizando los tres principales temas que se suscitan, a saber, sus efectos jurídico-procesales, sus efectos jurídico-materiales y su dimensión temporal.<br/><br/>En la segunda parte (capítulos IV a VII) se abordó el tema desde el prisma diferente de las posiciones de jurisdicciones nacionales ante las sentencias prejudiciales, cuyo comportamiento, acatando o incumpliéndolas, corrobora o niega de manera evidente lo afirmado en los tres primeros capítulos.


The Doctorship Thesis lies in the analysis the spirit and the practice of the preliminary process, focusing it in the final stage of such process, the effects of the Court of Justice sentence and their subsequent enforcement by the national jurisdictions in the internal process of the resolution.<br/><br/>The first part (chapters I to III) has been focused in the study of the legal effects of the interpretative preliminary rulings, analysing the three main subjects that are issued, i.e., their juridical procedural effects, their juridical material effects and their temporary dimension.<br/><br/>In the second part (chapters IV to VII) the issue was laid down from the different point of view, the positions kept by the national jurisdictions, which behaviour, accepting or refusing the preliminary ruling, acknowledges or denies in a clear way what it was assessed in the first three chapters.

Keywords

Judicial enforcement of the preliminary rulings in; Legal effects of the preliminary rulings; Court of Justice of the European Community; Article 177 of the Treaty EC; Preliminary question; Aplicación judicial de las sentencias prejudiciale; Tribunal de Justicia de la Comunidad Europea. Efe; Artículo 177 del Tratado CE; Efectes jurídics de les sentències prejudicials; Aplicació judicial de les sentències prejudicials; Tribunal de Justícia de la CE; Article 177 del Tractat CE; Qüestió prejudicial

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Documents

TMCM10de21.pdf

9.599Mb

TMCM11de21.pdf

9.825Mb

TMCM12de21.pdf

9.625Mb

TMCM13de21.pdf

9.879Mb

TMCM14de21.pdf

9.808Mb

TMCM15de21.pdf

9.739Mb

TMCM16de21.pdf

9.909Mb

TMCM17de21.pdf

9.620Mb

TMCM18de21.pdf

9.788Mb

TMCM19de21.pdf

10.07Mb

TMCM1de21.pdf

10.07Mb

TMCM20de21.pdf

10.03Mb

TMCM21de21.pdf

8.843Mb

TMCM2de21.pdf

9.700Mb

TMCM3de21.pdf

10.04Mb

TMCM4de21.pdf

9.939Mb

TMCM5de21.pdf

9.881Mb

TMCM6de21.pdf

9.736Mb

TMCM7de21.pdf

9.859Mb

TMCM8de21.pdf

9.825Mb

TMCM9de21.pdf

9.835Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)