Carrier sense multiple acces with enhanced collision avoidance

Author

Barceló Vicens, Jaume

Director

Oliver Riera, Miquel

Date of defense

2009-03-20

ISBN

9788469241387

Legal Deposit

B.28683-2009



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Aquesta tesi suggereix usar un compte enrere determinista després de les transmissions exitoses en les xarxes d'àrea local sense fils. Com que les estacions que han transmès amb èxit en el seu darrer intent no poden col·lisionar entre elles en el seu proper intent, el nombre de col·lisions es redueix. Per tant, anomenem el protocol accés múltiple per detecció de portadora amb evitament de col·lisions millorat. El protocol es modela i es simula en diversos escenaris per a la seva avaluació. S'arriba a la conclusió de que el protocol proposat ofereix un rendiment igual o major que l'existent.


This thesis suggests the use of a deterministic backoff after successful transmissions in the MAC protocol of WLANs. Since those stations that successfully transmitted in their last collision attempt cannot collide among them in their next transmission attempt, the number of collisions is reduced. Hence, the protocol is called Carrier Sense Multiple Access with Enhanced Collision Avoidance. The protocol is modelled and simulations are used to assess its performance in a variety of scenarios. It is concluded that the proposed protocol performs always equal or better than the legacy one.

Keywords

random access protocols.; MAC; EDCA; DCF; IEEE 802.11; performance; WLAN; Carrier Sense Multiple Access with Enhanced Collis; CSMA/ECA

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing

Documents

tjbv.pdf

1007.Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)