Cross-sector social partnerships: value creation and capabilities

Author

Murphy, Brian Matthew

Director

Arenas, Daniel (Arenas Vives)

Codirector

Rivera-Santos, Miguel

Date of defense

2012-05-29

Legal Deposit

B.21423-2012

Pages

189 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Aquesta tesi s’organitza en un compendi de tres articles individuals, tot i que estan interrelacionats, que se centren en diversos aspectes de les relacions interorganitzatives (RIO) entre sectors, en les quals es formen aliances entre empreses i organitzacions de la societat civil per tractar problemàtiques socials complexes. L’objectiu principal d’aquest treball és contribuir a les obres de referència sobre aliances intersectorials a partir de l’anàlisi d’especificitats de les habilitats que es requereixen per involucrar-se, de manera eficaç, en RIO en què els objectius dels partners i els de l’aliança difereixen enormement de les aliances entre empreses. El primer article, “Through Indigenous Lenses: Cross-sector collaborations with fringe stakeholders” (Murphy i Arenas, 2010), il•lustrat a partir de tres casos d’estudi, proposa un marc per a la construcció d’un pont intercultural i un model per a la creació de valor en les col•laboracions intersectorials entre empreses i parts interessades de la perifèria. El segon article, “Value Creation in Cross-Sector Collaborations: Increasing influence for competitive advantage” (Murphy, Arenas i Batista), que es basa en una enquesta duta a terme entre 362 directius espanyols de múltiples sectors, analitza els efectes i la interacció de les experiències de gestió anteriors a l’aliança i l’alineació de les missions, les estratègies i els valors dels partners en l’èxit de les col•laboracions intersectorials. Finalment, l’article “A New Perspective on Learning and Innovation in Cross-Sector Collaborations” (Murphy, Perrot i Rivera-Santos, 2012), recolzat per dos casos d’estudi, presenta el concepte de capacitat relacional per a la innovació social, un model relacionat amb la capacitat d’absorció, però més adequat al context de l’aprenentatge i la innovació en les col•laboracions entre sectors en mercats de subsistència.


Esta tesis se organiza en un compendio de tres artículos individuales, aunque interrelacionados, que se centran en distintos aspectos de las relaciones interorganizacionales (RIO) entre sectores, en las que se forman alianzas entre empresas y organizaciones de la sociedad civil para tratar problemáticas sociales complejas. El principal objetivo de este trabajo es contribuir a las obras de referencia sobre alianzas intersectoriales a partir del análisis de especificidades de las habilidades que se requieren para involucrarse, de forma eficaz, en RIO en las que los objetivos de los partners y los de la alianza difieren enormemente de las alianzas entre empresas. El primer artículo, “Through Indigenous Lenses: Cross-sector collaborations with fringe stakeholders” (Murphy y Arenas, 2010), ilustrado a partir de tres casos de estudio, propone un marco para la construcción de un puente intercultural y un modelo para la creación de valor en las colaboraciones intersectoriales entre empresas y partes interesadas de la periferia. El segundo artículo, “Value Creation in Cross-Sector Collaborations: Increasing influence for competitive advantage” (Murphy, Arenas y Batista), basado en una encuesta llevada a cabo entre 362 directivos españoles de múltiples sectores, analiza los efectos y la interacción de las experiencias de gestión anteriores a la alianza y la alineación de las misiones, las estrategias y los valores de los partners en el éxito de las colaboraciones intersectoriales. Finalmente, el artículo “A New Perspective on Learning and Innovation in Cross-Sector Collaborations” (Murphy, Perrot y Rivera-Santos, 2012), respaldado por dos casos de estudio, presenta el concepto de capacidad relacional para la innovación social, un modelo relacionado con la capacidad de absorción, pero más adecuado al contexto del aprendizaje y la innovación en las colaboraciones entre sectores en mercados de subsistencia.


This thesis is organized in a compendium of three individual, though interrelated, articles that focus on various aspects of cross-sector inter-organizational relationships (IORs), where alliances between firms and civil-society organizations are formed to address complex societal dilemmas. The overall goal of this work is to contribute to the literature on cross-sector alliances by exploring the specificities of capabilities required to engage effectively in IORs where partners and alliance goals differ greatly from business-to-business alliances. The first article, “Through Indigenous Lenses: Cross-sector collaborations with fringe stakeholders” (Murphy and Arenas, 2010), illustrated through three case studies, proposes a framework for cross-cultural bridge building and a model for value creation in cross-sector collaborations between businesses and fringe stakeholders. The second article, “Value Creation in Cross-Sector Collaborations: Increasing Influence for Competitive Advantage” (Murphy, Arenas and Batista), based on a survey conducted among 362 Spanish managers across multiple sectors, analyzes the effects and interaction of prior alliance management experience and the alignment of partners’ missions, strategies and values on the success of cross-sector collaborations. Finally, the article “A New Perspective on Learning and Innovation in Cross-Sector Collaborations” (Murphy, Perrot and Rivera-Santos, 2012), supported by two case studies, introduces the concept of Relational Capacity for Social Innovation, a model related to Absorptive Capacity, but better suited to the context of learning and innovation in cross-sector collaborations in subsistence marketplaces.

Keywords

Col·laboració intersectorial; creació de valor; aprenentatge; innovació; colaboración intersectorial; creación de valor; aprendizaje; innovación; cross-sector; collaboration; value creation; learning; innovation

Subjects

334 - Forms of organization and cooperation in the economy

Knowledge Area

Management Sciences

Documents

MURPHY_PhD Thesis_FV.pdf

1.226Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)