Neumonía adquirida en la comunidad. Rentabilidad diagnóstica de las técnicas de detección de antígeno y genoma bacteriano en muestras obtenidas por punción transtorácica aspirativa

Author

Ruiz González, Agustín

Director

Rubio Caballero, Manuel

Falguera i Sacrest, Miquel

Tutor

Viñas Salas, Joan

Date of defense

1995-12-20

ISBN

8489727783

Legal Deposit

S.54-1998



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Medicina

Abstract

La pneumònia adquirida en la comunitat (NAC) constitueix una entitat en estreta relació amb el clínic. Per no ser una malaltia de declaració obligatòria resulta difícil trobar una equivalència numèrica per a aquesta afirmació. Woodhead i col·laboradors (1987), estimen que un metge general assisteix a una mitjana de 10 casos per cada 1000 habitants i any. En el nostre país, dos estudis realitzats recentment (Almirall et al, 1993 i Aguirre et al, 1993), llancen una incidència de 2.6 i 8.8 casos per 1000 adults i any, respectivament. <br/>Són nombrosos els estudis realitzats amb la finalitat de conèixer els agents causants de NAC i l'homogeneïtat dels seus resultats depenen, en gran part, de la població seleccionada, de les tècniques microbiológiques empleades, dels criteris diagnòstics utilitzats i de l'àmbit geogràfic on es desenvolupi l'estudi. <br/>Són nombrosos els microorganismes que són capaços de causar NAC, i no és el nostre objectiu una exhaustiva enumeració de cada un d'ells sinó, al contrari, realitzar una succinta posada al dia dels microorganismes que amb més freqüència es relacionen amb la NAC.


La neumonía adquirida en la comunidad (NAC) constituye una entidad en estrecha relación con el clínico. Por no ser una enfermedad de declaración obligatoria resulta difícil encontrar una equivalencia numérica para esta afirmación. Woodhead y colaboradores (1987), estiman que un médico general asiste a una media de 10 casos por cada 1000 habitantes y año. En nuestro pais, dos estudios realizados recientemente (Almirall et al, 1993 y Aguirre et al, 1993), arrojan una incidencia de 2.6 y 8.8 casos por 1000 adultos y año, respectivamente.<br/>Son numerosos los estudios realizados con el fin de conocer los agentes causantes de NAC y la homogeneidad de sus resultados dependen, en gran parte, de la población seleccionada, de las técnicas microbiológicas empleadas, de los criterios diagnósticos utilizados y del ámbito geográfico donde se desarrolle el estudio.<br/>Son numerosos los microorganismos que son capaces de causar NAC, y no es nuestro objetivo una exhaustiva enumeración de cada uno de ellos sino, al contrario, realizar una somera puesta al día de los microorganismos que con más frecuencia se relacionan con laNAC.

Keywords

pneumònia

Subjects

616.2 - Pathology of the respiratory system. Complaints of the respiratory organs

Knowledge Area

Ciències experimentals de la natura i la vida

Documents

aruiz.pdf

434.4Kb

Figura1.jpg

30.27Kb

Figura10.jpg

33.62Kb

Figura11.jpg

16.83Kb

Figura12.jpg

17.47Kb

Figura2.jpg

47.29Kb

Figura3.jpg

31.47Kb

Figura4.jpg

14.33Kb

Figura5.jpg

14.38Kb

Figura6.jpg

41.81Kb

Figura7.jpg

32.20Kb

Figura8.jpg

17.53Kb

Figura9.jpg

16.24Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)