Col·laboracions

TDX està basat en el programari de codi lliure DSpace, un programa creat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i l'empresa Hewlett-Packard. A més, des del 2021, el CSUC és membre de bronze de la comunitat DuraSpace, que desenvolupa aquest programari, i que té com a objectiu liderar i innovar en tecnologies de repositoris de codi obert adreçades principalment a universitats, biblioteques, centres de recerca i organitzacions de patrimoni cultural.

Des de l’any 2011, TDX participa en la cooperativa MetaArchive amb l’objectiu d’assegurar la preservació de les tesis i d’estar dins d’una de les iniciatives pioneres al món en aquest àmbit. És una associació que dona suport, promou i distribueix la preservació digital, i que està dissenyada per aconseguir el benefici comú de tots els seus membres: preservar digitalment documents acadèmics i culturals per a les futures generacions. Així doncs, disposa d’una xarxa que assegura que altres institucions mantinguin una còpia del contingut digital a preservar. Aquesta preservació es duu a terme a través del programari LOCKSS (desenvolupat per l'Stanford University) que constantment compara les diferents còpies per, si es dona el cas, poder avisar i restaurar de manera automàtica qualsevol canvi.

Les tesis de TDX es troben accessibles a través d’OpenAIRE. OpenAIRE és una infraestructura tècnica que recull resultats de recerca de proveïdors de dades connectats. Té com a objectiu establir una infraestructura de comunicació acadèmica oberta i sostenible, responsable de la gestió global, l'anàlisi, la manipulació, la prestació, el seguiment i l'enllaç creuat de tots els resultats de la investigació.

Les tesis de TDX es poden consultar des d’aquest portal de tesis europeu gràcies a la coordinació de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Des del 2019 TDX actua com a repositori segur de la Biblioteca de Catalunya per a la conservació i preservació del Dipòsit Legal. Aquesta opció de preservació digital distribuïda permet construir un model més sostenible i eficient sense perdre garanties de conservació.

A més de les còpies de seguretat diàries que es fan de tot el contingut, un cop al mes s’extreu una còpia de totes les tesis i s’envia al Magatzem cooperatiu GEPA a Lleida, per assegurar disposar d’una d’aquestes còpies en unes altres instal·lacions més allunyades.

A través de l’eina Altmetric, es mostren mètriques alternatives per conèixer les cites rebudes a través de les xarxes socials, mitjançant els identificadors permanents DOI o handle.