Well-being and performance in academic settings. The predicting role of self-efficacy

Author

Bresó Esteve, Edgar

Director

Schaufeli, Wilmar

Salanova Soria, Marisa

Date of defense

2008-04-23

ISBN

9788469153475



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia

Abstract

El objetivo general de esta tesis has sido poner a prueba un modelo 'heurístico' que sirva para explicar las relaciones existentes entre: las creencias de autoeficacia de los estudiantes, los obstáculos-facilitadores que los éstos perciben, sus niveles de burnout-engagement relacionados con sus estudios y su rendimiento académico. Además, también se ha puesto a prueba la eficacia de una intervención diseñada expresamente para incrementar los niveles de autoeficacia de los estudiantes universitarios. Para llevar a cabo este objetivo se han realizado cuatro estudios transversales y un estudio cuasi-experimental. De este modo, los resultados descritos en esta tesis permiten articular y cuantificar la relación existente entre las variables anteriormente descritas (autoeficacia, obstáculos-facilitadores, burnout-engagement y rendimiento).

Keywords

self-efficacy; engagement; burnout; university students

Subjects

159.9 - Psychology; 3 - Social Sciences; 331 - Labour. Employment. Work. Labour economics. Organization of labour. ; 378 - Higher education. Universities. Academic study

Knowledge Area

Psicologia Social

Documents

breso.pdf

939.6Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)