Estudio de los factores de riesgo que influyen en el alargamiento de la estancia hospitalaria tras el trasplante hepático.

Author

Mato Ruiz, Raúl

Director

Jaurrieta Mas, Eduardo

Rafecas Renau, Antoni

Tutor

Fernández-Cruz, Laureano

Date of defense

2002-10-23

ISBN

8468809713

Legal Deposit

B.9711-2003



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques

Abstract

Actualmente, el trasplante hepático es todavía un procedimiento terapéutico con una elevada morbilidad y con una creciente disparidad entre los órganos donados y los pacientes a la espera de un trasplante. Por esto, resulta necesario seguir efectuando cuidadosos análisis de los factores de riesgo para optimizar no sólo la selección de pacientes y la distribución de órganos, sino también los cuidados pre, intra y postoperatorios de estos complejos pacientes. <br/><br/>A grandes rasgos, la idea inicial que llevó a realizar esta tesis doctoral fue intentar dilucidar los factores que estaban implicados en que el paciente trasplantado hepático sufriera complicaciones y, también, saber cuáles de estos factores podrían ser susceptibles de modificación, para en un futuro evitar las complicaciones relacionadas con ellos y, de este modo, conseguir acotrar la estancia hospitalaria de estos pacientes.

Keywords

Trasplantament d'òrgans; Procés postoperatori

Subjects

617 - Surgery. Orthopaedics. Ophthalmology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

TESISRMATO.pdf

824.4Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)