Now showing items 713-732 of 1465
García Pascual, Francisco (Date of defense: 1995-06-23)
En este trabajo de investigación nos hemos marcado un doble objetivo. Por un<br/>lado, interpretar y analizar las causas que están detrás del espectacular proceso de<br/>desarrollo de la ganadería en la región catalana; ...
Marsol i Vall, Alexis (Date of defense: 2017-05-18)
Aquesta Tesi Doctoral se centra en el desenvolupament de nous mètodes de cromatografia de gasos acoblada a tècniques d'espectrometria de masses (GC-MS) i a l'aplicació d'alguns mètodes ja existents a l'anàlisi de mostres ...
Lin, Min-Pei (Date of defense: 2023-11-22)
La tesi, per compendi d’articles, té com a finalitat dilucidar la relació entre el turisme gastronòmic, el patrimoni cultural i la qualitat de vida. S’hi apliquen quatre marcs teòrics en dos casos d’estudi de regions amb ...
Gonzalo Pascual, María José (Date of defense: 2003-10-14)
El meló (Cucumis melo L.) és una espècie vegetal de gran importància econòmica, amb la que s'han establert nombrosos programes de millora. Dins d'ells, és de gran importància la utilització de línies pures, la seva obtenció ...
Núñez Castillo, Katia Yocasta (Date of defense: 2020-12-17)
La investigació duta a terme té com a objectiu analitzar com les categories hegemòniques de generació i influència de gènere, en la reproducció de les diferents formes de violència de grup intra i extra entre grups de joves ...
El Obadi, Saadia (Date of defense: 2019-10-10)
Aquesta tesi consta de quatre capítols principals. El primer capítol analitza el comportament cooperatiu de les empreses i considera la introducció d'una tecnologia que és essencial per fabricar un nou producte. Considerem ...
Cánovas Tienda, Angela (Date of defense: 2011-03-08)
La present Tesi Doctoral s’emmarca dins d’una línia d’investigació dedicada a l’estudi de les bases genètiques del metabolisme dels greixos en relació a la producció de carn de porcí d’alta qualitat i saludable. L’objectiu ...
Ros Freixedes, Roger (Date of defense: 2014-12-05)
El contingut i la composició en àcids grassos del greix intramuscular (GIM) afecten la qualitat de la carn de porc. En particular, augmentar el contingut d’àcid oleic (C18:1) milloraria la seva qualitat pel que fa a atributs ...
Gol i Parera, Sofia (Date of defense: 2019-07-05)
Aquesta tesi doctoral forma part d'una línia de recerca sobre la millora genètica de la qualitat de la carn en porcí. Un dels recents objectius inclòs en algunes línies paternes seleccionades per mercats de qualitat és ...
Soto Chavarro, Erika Lorena (Date of defense: 2022-09-16)
Aquest treball de recerca es va concebre com a part d'un projecte científic més gran i complex que inclou l'aplicació d'eines d'enginyeria metabòlica i edició del genoma per introduir la via metabòlica de l'esqualè a l'arròs ...
Sánchez García, Miguel (Date of defense: 2012-11-05)
Rovira i Cambra, Mercè (Date of defense: 1993-12-16)
L'estudi del polimorfisme dels isoenzims en 9 progenies d'avellaner (Corylus<br/>avellana L.), utilitzant extractes de fulla i de pol·len, ha permès establir la genètica<br/>de sis sistemes enzimàtics en aquesta espècie: ...
Maria, José Carlos Aires (Date of defense: 2014-07-18)
Les glutaredoxines (GRXs) són tiol oxidoreductases àmpliament repartides entre organismes procariotes i eucariotes. La Grx5 de llevat Saccharomyces cerevisiae es troba a la matriu mitocondrial i participa en la síntesi ...
Llena Hernando, Manel (Date of defense: 2019-11-08)
Aquesta tesis es centra en l’estudi de la transferència d’aigua i sediments des de les àrees font de sediments fins les zones de sedimentació a múltiples escales temporals (des de dades amb una freqüència de cinc minuts ...
Vaca Sánchez, Nayeli (Date of defense: 2017-09-12)
En aquesta investigació es mostra la importància que té l'aigua i sanejament com a eix fonamental per al desenvolupament humà i garant de la salut, s'aborda la problemàtica des de l'àmbit global fins a un enfocament local ...
Hernández García, Cristian Didier (Date of defense: 2020-01-17)
El Panax Ginseng és àmpliament utilitzat per esportistes com una ajuda ergogènica, però no hi ha evidència científica que doni suport a la seva utilització. L'objectiu d'aquesta tesi és avaluar l'efecte ergogènic d'una ...
Escribà i Gelonch, Marc (Date of defense: 2010-12-03)
Es presenten diferents reaccions de síntesi química, en les quals participa el glicerol com a reactiu, moltes d'elles amb rendiments elevats i bons percentatges de conversió. Un aspecte rellevant d'aquestes reaccions és ...
Bozic, Milica (Date of defense: 2011-07-20)
Puigpinós Roig, Judit (Date of defense: 2014-07-03)
Grx6 i Grx7 són dues glutaredoxines (GRXs) de la via secretora responsables de la reducció dels ponts disulfur mixtes entre el glutatió i les proteïnes. D’una banda, el mutant Δgrx6 mostra una inducció constitutiva de ...
Barreto Parra, Lina Patricia (Date of defense: 2007-01-19)
Saccharomyces cerevisiae posseeix dues glutatió transferases (GST) anomenades Gtt1<br/>i Gtt2, amb capacitat de conjugar una molècula de glutatió amb el substrat estàndar<br/>CDNB. Aquests dos enzims no són clasificables ...