La cláusula med-arb en la actualidad: mediación y arbitraje vinculados

Author

Cuéllar Tijerina, Ervey Sergio

Director

Salvador Coderch, Pablo

Date of defense

2016-02-05

Pages

383 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de doctorat en Dret

Abstract

La intención de esta investigación, es realizar un breve análisis de las ventajas y desventajas que representa, la inclusión en los contratos comerciales, de una cláusula contractual que prevea la resolución de los posibles conflictos que pudiera suscitarse entre las partes, con la interpretación o el cumplimiento del contrato, a través de un ADR, que vincule en un solo proceso a la mediación y al arbitraje (Cláusula Med-Arb). Lo anterior, se pretende verificar a la luz de las disposiciones emitidas por los principales organismos en el comercio internacional, y su perspectiva de aplicación en el Derecho Español.


La intenció d'aquesta investigació, és realitzar una anàlisi breu dels avantatges i desavantatges que representa, la inclusió en els contractes comercials, d'una clàusula contractual que prevegi la resolució dels possibles conflictes que pogués suscitar-se entre les parts, amb la interpretació o el compliment del contracte, a través d'un ADR, que vinculi en un sol procés a la mediació i l'arbitratge (Clàusula Med-Arb). L'anterior, es pretén verificar a la llum de les disposicions emeses pels principals organismes en el comerç internacional, i la seva perspectiva d'aplicació en el Dret Espanyol.

Keywords

Derecho civil

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Documents

TESCT.pdf

2.170Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)