Synthetic antifungal peptides for controlling brown spot of pear caused by Stemphylium vesicarium. Activity, mode of action and field evaluation

Author

Puig Garcia, Mireia

Director

Llorente i Cabratosa, Isidre

Moragrega i Garcia, Concepció

Date of defense

2015-12-15

Pages

170 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària

Universitat de Girona. Institut de Tecnologia Agroalimentaria

Abstract

Brown spot of pear is a fungal disease caused by Stemphylium vesicarium. Currently, the disease control efficacy is limited, due to the characteristics of disease and the reduction of the allowed fungicides. Therefore, this thesis is focused on finding new compounds to be applied alternatively or as a complement to the existing fungicides. Thus, twelve synthetic antifungal peptides selected from CECMEL11 library were evaluated in vitro against S. vesicarium. The most effective peptide was BP15 with a minimum inhibitory concentration (MIC) of 10 µM. Moreover, the peptide reduced significantly the disease severity in both ex vivo assays and under field conditions. The mechanisms of action of BP15 were studied. It was determined that the peptide permeabilizes the fungal cell membrane and it is internalized by the cells of germ tubes and hyphae of S. vesicarium.


L’estemfiliosi de la perera és una malaltia causada pel fong Stemphylium vesciarium. Actualment, els mètodes de control presenten una eficàcia limitada. Aquesta tesi es centra en millorar-ne el control mitjançant pèptids antimicrobians com a alternativa o suport als fungicides actuals. Dotze pèptids antimicrobians de la llibreria CECMEL11 van ser avaluats in vitro enfront el fong. El més eficaç va ser el péptid BP15 amb una concentració mínima inhibitòria (CMI) de 10 µM. Aquest pèptid es va mostrar eficaç en el control de la malaltia en assajos ex vivo i aplicat a camp, seguint el model de predicció BSPcast. En l’estudi dels mecanismes d’acció del BP15 es va determinar que el pèptid permeabilitza la membrana cel•lular del fong i que és internalitzat per les cèl•lules dels tubs germinatius i de les hifes de S. vesicarium.

Keywords

Antimicrobial peptides; Pèptids antimicrobians; Péptidos antimicrobianos; Perera; Pear; Peral; Brown spot; Estemfiliosi; Estemfiliosis; Stemphylium vesicarium; Fungicides; Fungicidas; Integrated pest management; Gestió de plagues integral; Gestión integral de plagas

Subjects

630 - Forestry; 631/635 - Farm management. Agronomy. Horticulture

Documents

tmpg1de1.pdf

7.073Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.