'Making the most of it': the emergence, maintenance, and legitimation of the contemporary Northern Irish republican armed struggle

Author

Uležić, Sanjin

Director

Ferrer, Mariona

Date of defense

2017-12-12

Pages

130 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

La tesi es centra en l'actual interació de la lluita armada republicana a Irlanda del Nord, activa des de l'època del procés de pau a finals dels anys noranta. Tot i caracteritzar-se per una intensitat menor que la del conflicte armat que es va produir entre 1969 i 1998, l'actual campanya de violència política continua sent letal, amb episodis periòdics de violència dirigits contra ambdues entitats estatals i contra aquells entesos com a amenaces per a les comunitats nacionalistes. La tesi doctoral aquí presentada assumeix la tasca d'estudiar aquesta lluita armada des d'una triple perspectiva, observant-ne l'emergència, el manteniment i la legitimació. Aquesta tasca es caracteritza per la seva exploració de la naturalesa entrellaçada de les diferents formes de violència política que constitueixen la lluita armada, fent-se especialment evident en el caràcter mútuament constitutiu de les condicions que faciliten l'existència de violència política. La present és la primera investigació en problematitzar aquesta relació i, per tant, ofereix una comprensió innovadóra dels fenomens estudiats.


The thesis is focused on the contemporary iteration of the Northern Irish republican armed struggle, which has been active since the time of the peace process in the late 1990s. Despite being characterised by a lower intensity than the armed conflict that took place between 1969 and 1998, the ongoing campaign of political violence is still lethal, with periodic instances of violence directed against both entities if the state and those understood to be threatening the nationalist communities. The presented doctoral thesis takes up the task of studying this armed struggle in a tripartite focus, by looking at the emergence, maintenance, and legitimation thereof. This work is defined by its exploratión of the interwoven nature of the different forms of political violence that makes up the armed struggle, with this most evident in the mutually constituting nature of the facilitating conditions for the existence of political violence. It is the first work to problematise this relationship and thus offers a novel understanding of the studied phenomena.

Keywords

Peace spoiling; political violence; Northern Ireland; Irish republicanism

Subjects

32 - Politics

Documents

tus.pdf

607.2Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)