Optimisation of wastewater treatment at ecoparc 2

Author

Albacete Garcia, Maria Eloisa

Director

Sanz Velázquez, Maria Inmaculada

Mackie, Allan D.

Date of defense

2017-11-17

Pages

296 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

L'Ecoparc 2 és una empresa que es dedica al tractament de diferents residus sòlids urbans (fracció orgànica, envasos i resta). Es troba en funcionament des de l'any 2004 i es troba constantment en millora, innovant i optimitzant els seus processos. Disposa d'una planta de tractament d'aigües residuals MBR, que va ser dissenyada per concentracions més baixes de les que està tractant actualment. Encara que es va ampliar, el seu rendiment ha de ser revisat i optimitzat per assegurar una operació fiable. La digestió anaeròbia contribueix a més del 75 % del total de les aigües residuals produïdes i té una elevada concentració de DQO i amoni (40.000 mgL de DQO i 4.500 mg/L de N-NH4). S'estudia la possibilitat de separació de sòlids mitjançant centrifugació y separació per membranes per disminuir la viscositat del llot. Per altra banda, també s'estudia l'hidròlisis tèrmica i el stripping per millorar la biodegradabilitat de les aigües residuals de digestió anaeròbia i disminuir la carrega de nitrogen de la planta MBR. Finalment, amb l'objectiu de reduir el consum d'aigua potable i la quantitat total d'aigües residuals produïdes, s'avalua la reutilització d'aigües residuals en el procés.


El Ecoparc 2 es una empresa dedicada al tratamiento de diferentes residuos sólidos urbanos (fracción orgánica, envases y resto). Está en funcionamiento desde el año 2004 y se encuentra constantemente en mejora, innovando y optimizando sus procesos. Dispone de una planta de tratamiento de aguas residuales MBR, que fue diseñada para concentraciones más bajas que las que está tratando actualmente. Aunque se amplió, su rendimiento debe ser revisado y optimizado para asegurar una operación fiable. La digestión anaerobia contribuye a más del 75 % del total de aguas residuales producidas y tiene una alta concentración de DQO y amonio (40.000 mgL de DQO y 4.500 mg/L de N-NH4). Se estudia la posibilidad de separación de sólidos mediante centrifugación y separación por membranas para disminuir la viscosidad del lodo. Por otro lado, también se estudia la hidrólisis térmica y el stripping para mejorar la biodegradabilidad de las aguas residuales de digestión anaerobia y disminuir la carga de N de la planta MBR. Por último, con el fin de reducir el consumo de agua potable y la cantidad total de aguas residuales producidas, se evalúa la reutilización de aguas residuales en el proceso.


Ecoparc 2 is a company dedicated to the treatment of different types of municipal solid waste (kitchen waste, packaging waste and non recyclable mixed waste). It has been in operation since 2004 and is constantly improving, innovating and optimising its processes. The site has a MBR wastewater treatment plant, which was designed for lower concentrations than those that it is currently treating. Although it was expanded, its performance needs to be revised and optimized to assure a reliable operation. Anaerobic digestion contributes more than 75% to the total wastewater produced, and it has a high COD and N-NH3 concentration (40.000 mg/l COD and 4.500 mg/l N-NH3). The possibility of solids separation by centrifugation and membranes will be studied to reduce the sludge viscosity. On the other hand, also thermal hydrolysis and stripping will be studied to improve the degradability of the anaerobic digestion wastewater and to decrease the N load to the MBR plant. Finally, in order to reduce the drinking water network consumption and the total amount of wastewater produced, the internal recycling of wastewater will be evaluated.

Keywords

AIGÜES RESIDUALS; SOLIDS; LIXIVIAT; AGUAS RESIDUALES; SOLIDOS; LIXIVIADO; WASTEWATER; LEACHATE

Subjects

504 - Threats to the environment; 517 - Analysis; 62 - Engineering. Technology in general; 628 - Public health engineering. Water. Sanitation. Illuminating engineering

Knowledge Area

Enginyeria i Arquitectura

Documents

TESI.pdf

17.05Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)