Social Networking in Second Language Learning

dc.contributor
Universitat Oberta de Catalunya. Internet Interdisciplinary Institut (IN3)
dc.contributor.author
Malerba Candilio, Maria Luisa
dc.date.accessioned
2018-05-23T13:19:06Z
dc.date.available
2018-05-23T13:19:06Z
dc.date.issued
2015-12-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/565551
dc.description.abstract
Aquesta tesi se centra en l'aprenentatge informal d'una segona llengua en comunitats en línia com Livemocha i Busuu. Els objectius són: (1) analitzar el potencial de les comunitats en línia per a aconseguir resultats d'aprenentatge a llarg termini; (2) examinar les accions dels estudiants mentre construeixen oportunitats d'ús de la segona llengua en aquests entorns, i (3) explorar les potencialitats i les limitacions de les eines de les comunitats en línia. Amb la finalitat d'assolir aquests objectius, l'estudi, que s'inscriu en el marc teòric de la perspectiva sociocultural i de la teoria de l'activitat, ha utilitzat una metodologia de recerca principalment qualitativa i centrada en el mètode etnogràfic. La recerca conclou amb una reflexió crítica sobre la importància de l'autonomia de l'estudiant. S'ha destacat que l'autonomia de l'estudiant és un requisit important perquè l'experiència d'aprenentatge informal en aquests entorns sigui eficaç. A més, aquest estudi tradueix els resultats obtinguts en un conjunt de recomanacions pedagògiques dirigides a experts d'entorns d'aprenentatge, a estudiants i a professors d'idiomes, per tal de fomentar una experiència d'aprenentatge en les comunitats en línia més positiva tenint en compte, també, la seva possible aplicació en un context d'aprenentatge formal.
en_US
dc.description.abstract
Esta tesis está centrada en el aprendizaje informal de una segunda lengua en comunidades en línea como Livemocha y Busuu. Los objetivos son: (1) analizar el potencial de las comunidades en línea para lograr resultados de aprendizaje a largo plazo; (2) examinar las acciones de los estudiantes mientras construyen oportunidades de uso de la segunda lengua en estos entornos, y (3) explorar las potencialidades y las limitaciones de las herramientas de las comunidades en línea. Con la finalidad de alcanzar estos objetivos, el estudio, que se inscribe en el marco teórico de la perspectiva sociocultural y de la teoría de la actividad, ha utilizado una metodología de investigación principalmente cualitativa y centrada en el método etnográfico. La investigación concluye con una reflexión crítica sobre la importancia de la autonomía del estudiante. Se ha destacado que la autonomía del estudiante es un requisito importante para que la experiencia de aprendizaje informal en estos entornos sea eficaz. Además, este estudio traduce los resultados obtenidos en una serie de recomendaciones pedagógicas dirigidas a expertos de entornos de aprendizaje, a estudiantes y a profesores de idiomas, con el fin de fomentar una mejor experiencia de aprendizaje en las comunidades en línea tomando en consideración también su posible aplicación en un contexto de aprendizaje formal.
en_US
dc.description.abstract
This thesis deals with informal second language learning in online communities such as Livemocha and Busuu. The thesis' objectives are: (1) analyse the potential effectiveness of these communities for long-term learning outcomes; (2) examine learners' construction of opportunities for L2 use in these environments; (3) explore affordances and constraints of online communities. To this end, a longitudinal multiple ethnographic case study approach was used under the theoretical framework of Socio-Cultural Theory and Activity Theory (AT). The research concludes with a critical reflection on the role of learner autonomy as a prerequisite for the creation of effective learning experiences in these environments, as this study clearly demonstrates. Moreover, the study translates its findings into a set of pedagogical recommendations for platform developers, learners and teachers to maximize the advantages of L2 learning in online communities as well as establish possible applications in formal learning settings.
en_US
dc.format.extent
398 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Oberta de Catalunya
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
aprenentatge d'idioma
en_US
dc.subject
aprendizaje de idioma
en_US
dc.subject
language learning
en_US
dc.subject
xarxes socials
en_US
dc.subject
redes sociales
en_US
dc.subject
social networks
en_US
dc.subject
aprenentatge informal
en_US
dc.subject
aprendizaje informal
en_US
dc.subject
informal learning
en_US
dc.subject
aprenentatge permanent
en_US
dc.subject
lifelong learning
en_US
dc.subject
lifelong learning
en_US
dc.subject.other
e-learning
en_US
dc.title
Social Networking in Second Language Learning
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
81
en_US
dc.contributor.authoremail
mmalerba@uoc.edu
en_US
dc.contributor.director
Appel, Marie Christine
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Thesis.pdf

4.816Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)