Now showing items 30-45 of 45
Mármol Sánchez, Emilio (Date of defense: 2020-07-15)
La regulació de l’engreixament porcí i la qualitat de la carn són encara poc coneguts. Inicialment, vam investigar la variabilitat de gens candidats localitzats a regions QTL associades amb caràcters de qualitat de la carn ...
Herrera Cáceres, William Andrés (Date of defense: 2020-12-21)
L’objectiu general de la tesi va ser explorar diferents procediments directes i indirectes d’avaluació genètica de l’eficiència alimentària que permetin reduir les inversions necessàries en sistemes de registre del consum ...
Ávila Morales, Gabriela (Date of defense: 2022-09-28)
La nutrició exerceix un paper important en la modulació de la immunitat de les espècies ramaderes. L'objectiu d'aquesta tesi és avaluar els efectes de diferents molècules dietètiques sobre la immunitat de mamífers i ocells. ...
Manaig, Yron Joseph Yabut (Date of defense: 2022-12-21)
En general, la qualitat de la carn està fortament influenciada per la composició dels àcids grassos (AG) i el greix intramuscular, que depèn en gran mesura de la ingesta de greix a la dieta dels porcs, però també està ...
González Solé, Francesc (Date of defense: 2023-06-30)
Garantir un desenvolupament òptim dels garrins en les primeres fases de la seva vida i facilitar-ne l’adaptació a l’entorn i la dieta després del deslletament són factors crítics per invertir la tendència dels porcs de ...
Aymerich Montrabeta, Pau (Date of defense: 2020-11-13)
Actualment, la majoria de sistemes convencionals d’alimentació de porcí utilitzen l’alimentació en fases a l’engreix per imitar la disminució de concentració de nutrients requerida lligada a un increment de la capacitat ...
González Luna, Sandra (Date of defense: 2022-07-19)
L’objectiu va ser avaluar l’efecte de les estratègies d’esquilament en ovelles durant l’època de calor, i les respostes fenotípiques i cel·lulars a l’estrès per calor (HS) en animals tolerants i sensibles a la calor. Exp. ...
Verge Mèrida, Gerard (Date of defense: 2022-10-03)
La tesi inclou un introducció general on s'hi inclou la revisió bibliografia amb la informació més rellevant i actual en relació al tema objecte d'estudi, permetent comprendre el plantejament de la hipòtesi i dels objectius ...
Villagómez Estrada, Sandra (Date of defense: 2021-09-27)
Durant molts anys, l'ús farmacològic dels oligoelements com el Zn i Cu va generar efectes positius en la indústria porcina, a l'estimular el creixement i controlar les disbiosi intestinals, especialment en els garrins ...
Reyes Camacho, David Angel (Date of defense: 2021-09-30)
La selecció genètica de línies de truges hiperprolífiques ha incrementat considerablement la mida de la ventrada en les últimes dècades. L’augment de nombre de garrins és un gran desafiament per a la fisiologia i la ...
Temmar, Rokia (Date of defense: 2022-12-22)
Per millorar l’eficiència de la fermentació del rumen, es van avaluar dos additius alimentaris diferents, olis essencials (EO) i àcid guanidinoacètic (GAA) en tres estudis in vitro. A l’estudi 1, 12 EO: anís estrellat, ...
Ibáñez Álvarez, Miguel (Date of defense: 2022-09-23)
Una llarga història de presència humana ha donat forma als paisatges de muntanya de la Mediterrània. Històricament, el pasturatge ha estat important en la configuració de les terres forestals. Els ramats domèstics convertits ...
Salas Olivé, Hèctor (Date of defense: 2020-12-17)
L’alimentació és un dels principals costos de producció de les granges d’engreix de vedells, ja que al nostre país la gran majoria del sector treballa amb un sistema intensiu utilitzant dietes amb una elevada proporció de ...
Abdelli, Nedra (Date of defense: 2022-04-19)
El creixent interès mundial per donar suport a un sistema agrícola sostenible requereix millorar les pràctiques agrícoles que siguin rendibles, respectuoses amb el medi ambient, bones per a les comunitats i lliures ...
Jiménez Moya, Beatriz (Date of defense: 2021-07-06)
La incorporació de matèries grasses als pinsos de pollastres de carn té com a objectiu principal augmentar la seva concentració energètica. L’oli àcid de soia (SA) i els destil·lats d’àcids grassos de palma (PFAD) són ...
Guamán Rivera, Santiago Alexander (Date of defense: 2022-07-18)
En aquesta tesi es va avaluar el potencial nutricional i les propietats funcionals de noves varietats d’ordi. Per a això, es va valorar una nova varietat d’ordi caputxona (Exp. 1) per a farratge i una nova varietat d’ordi ...