Barreras y facilitadores en el cumplimiento de la care bundle en dispositivos de acceso vascular

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Infermeria
dc.contributor.author
Rodríguez Aparicio, Silvia
dc.date.accessioned
2020-02-28T11:35:09Z
dc.date.available
2020-02-28T11:35:09Z
dc.date.issued
2020-02-11
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/668734
dc.description.abstract
Finalitat: identificar barreres i facilitadors en el compliment de la care bundle (paquets d’atenció al pacient) per dissenyar una intervenció formativa i adequada per disminuir les complicacions en dispositius d’accés vascular. Mètode: estudi comparatiu pre-postintervenció amb dades independents. Participants: metges i infermeres de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Instrument: qüestionari amb ítems sobre: organització del servei, lideratge i el protocol hospitalari. Anàlisi: variables quantitatives descrites mitjançant mitjana, desviació típica i mediana; i categòriques amb freqüència i percentatges (relació entre variables amb Chi² i exacte de Fisher). Resultats: com a barreres falta de referent/líder sobre la care bundle, feedback i recanvi del catèter perifèric. I com a facilitadors el protocol hospitalari i benefici de la care bundle al pacient. Conclusions: la intervenció formativa identifica aspectes millorables en el protocol hospitalari i disminueix el nombre total d’episodis i la taxa global de bacterièmia relacionada amb el catéter.
en_US
dc.description.abstract
Finalidad: identificar barreras y facilitadores en el cumplimiento de la care bundle (paquetes de atención al paciente) para diseñar una intervención formativa y adecuada para disminuir las complicaciones en dispositivos de acceso vascular. Método: estudio comparativo pre-postintervención con datos independientes. Participantes: médicos y enfermeras del Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Instrumento: cuestionario con ítems sobre: organización del servicio, liderazgo y el protocolo hospitalario. Análisis: variables cuantitativas descritas mediante media, desviación típica y mediana; y categóricas con frecuencia y porcentajes (relación entre variables con Chi² y exacto de Fisher). Resultados: como barreras falta de referente/líder sobre la care bundle, feedback y recambio del catéter periférico. Y facilitadores el protocolo hospitalario y beneficio de la care bundle hacia el paciente. Conclusiones: la intervención formativa identifica aspectos mejorables en el protocolo hospitalario y disminuye el número total de episodios y la tasa global de bacteriemia relacionada con el catéter.
en_US
dc.description.abstract
Purpose: identify barriers and facilitators in the compliance of the care bundle to design a formative and adequate intervention to reduce complications in vascular access devices. Method: pre-post-intervention comparative study with independent data. Participants: doctors and nurses of the Arnau de Vilanova Hospital. Instrument: questionnaire with the following items: service organization, leadership and hospital protocol. Analysis: quantitative variables described by mean, standard deviation and median; and categorical with frequency and percentages (relationship between variables with Chi² and Fisher's exact). Results: as barriers lack of reference/leader on the care bundle, feedback and replacement of the peripheral catheter. And facilitators the hospital protocol and benefit of the care bundle towards the patient. Conclusions: the intervention identifies aspects that can be improved in the hospital protocol and decreases the total number of episodes and the overall rate of bacteremia related to the catheter.
en_US
dc.format.extent
376 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Infeccions relacionades amb catèters
en_US
dc.subject
Paquets d’atenció al pacient
en_US
dc.subject
Dispositius d’accés vascular
en_US
dc.subject
Infecciones relacionadas con catéteres
en_US
dc.subject
Paquetes de atención al paciente
en_US
dc.subject
Dispositivos de acceso vascular
en_US
dc.subject
Catheter-Related Infections
en_US
dc.subject
Care bundle / Patient Care bundle
en_US
dc.subject
Vascular Access Devices
en_US
dc.subject.other
Infermeria
en_US
dc.title
Barreras y facilitadores en el cumplimiento de la care bundle en dispositivos de acceso vascular
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
61
en_US
dc.contributor.director
Guitard Sein-Echaluce, Ma. Luisa
dc.contributor.director
Palomar Martínez, Mercedes
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tsra1de4.pdf

8.165Mb PDF

Tsra2de4.pdf

2.452Mb PDF

Tsra3de4.pdf

3.881Mb PDF

Tsra4de4.pdf

7.930Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)