Development of Energy Sector in Iran in Light of Energy Trilemma. An Analysis of Legal and Policy Challenges

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Públic
dc.contributor.author
Masjedi, Mohammad Mohsen
dc.date.accessioned
2021-03-01T10:28:54Z
dc.date.available
2021-03-01T10:28:54Z
dc.date.issued
2020-04-30
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670961
dc.description.abstract
La investigació científica demostra que l'escalfament de el sistema climàtic global és inequívoc. La concentració de diòxid de carboni i altres emissions de gasos d'efecte hivernacle és la causa principal de l'canvi actual en el sistema de la Terra. L'Acord de París és la base legal actual per a la cooperació global en la mitigació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. L'Acord de París té un enfocament ascendent que exigeix que els estats determinin a nivell nacional les seves polítiques de mitigació d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. A causa de la importància dels problemes ambientals i climàtics, s'espera que la sostenibilitat dels sistemes energètics sigui la principal preocupació de les polítiques energètiques. No obstant això, les preocupacions sobre el sistema energètic no es limiten a la sostenibilitat ambiental. L'energia té un impacte significatiu en les economies, la vida diària dels humans i el benestar de les nacions. Això requereix el flux incessant d'energia per als usos de les indústries i les persones, així com el transport. Aquests tres principis essencials de sostenibilitat, seguretat, i assequibilitat i equitat social es coneixen com trilema energètic que han estat àmpliament considerats com els pilars de la formulació de polítiques energètiques. Iran com gegant energètic és el vuitè emissor de CO2 més important de l'món i està contribuint a el 2% de les emissions globals de CO2. L'energia de l'Iran depèn en més de el 97% dels combustibles fòssils. A més de la contribució a les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle, el sistema energètic de l'Iran està imposant greus danys ambientals a nivell local i regional. El propòsit d'aquesta tesi és analitzar críticament les lleis i polítiques energètiques iranians existents a la llum de l'trilema energètic.
en_US
dc.description.abstract
La investigación científica demuestra que el calentamiento del sistema climático global es inequívoco. La concentración de dióxido de carbono y otras emisiones de gases de efecto invernadero es la causa principal del cambio actual en el sistema de la Tierra. El Acuerdo de París es la base legal actual para la cooperación global en la mitigación de las emisiones de gases de efecto invernadero. El Acuerdo de París tiene un enfoque ascendente que exige que los estados determinen a nivel nacional sus políticas de mitigación de emisiones de gases de efecto invernadero. Debido a la importancia de los problemas ambientales y climáticos, se espera que la sostenibilidad de los sistemas energéticos sea la principal preocupación de las políticas energéticas. Sin embargo, las preocupaciones sobre el sistema energético no se limitan a la sostenibilidad ambiental. La energía tiene un impacto significativo en las economías, la vida diaria de los humanos y el bienestar de las naciones. Esto requiere el flujo incesante de energía para los usos de las industrias y las personas, así como el transporte. Estos tres principios esenciales de sostenibilidad, seguridad, y asequibilidad y equidad social se conocen como trilema energético que han sido ampliamente considerados como los pilares de la formulación de políticas energéticas. Irán como gigante energético es el octavo emisor de CO2 más importante del mundo y está contribuyendo al 2% de las emisiones globales de CO2. La energía de Irán depende en más del 97% de los combustibles fósiles. Además de la contribución en las emisiones globales de gases de efecto invernadero, el sistema energético de Irán está imponiendo graves daños ambientales a nivel local y regional. El propósito de esta tesis es analizar críticamente las leyes y políticas energéticas iraníes existentes a la luz del trilema energético.
en_US
dc.description.abstract
Scientific research proves that the warming of the global climate system is unequivocal. The concentration of carbon dioxide and other greenhouse gas emissions is the leading cause of the current change in the Earth system. The Paris Agreement is the existing legal foundation for global cooperation in mitigating the greenhouse gas emissions. Paris Agreement has a bottom-up approach requiring the states to nationally determine their greenhouse gas emission mitigation policies. Due to the importance of environmental and climate issues, the sustainability of energy systems is expected to be the main concern of energy policies. However, the concerns over the energy system are not limited to environmental sustainability. Energy has a significant impact on economies, daily life of human and welfare of nations. This requires the unceasing flow of energy for the uses of industries, and individuals, as well as transport. These three essential principles of sustainability, security, and affordability and social equity are known as energy trilemma that have been widely considered as the pillars of energy policy-making. Iran as an energy giant is the world’s eighth most top CO2 emitter and is contributing to 2% of the global CO2 emissions. Iran’s energy is over 97% dependent on fossil fuels. In addition to contribution in global greenhouse gas emissions, Iran’s energy system is imposing serious environmental harms in local and regional level. The purpose of this thesis is to critically analyse the existing Iranian energy laws and policies in light of energy trilemma
en_US
dc.format.extent
306 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Dret de l'Energia Política
en_US
dc.subject
Política Energética de Irán
en_US
dc.subject
Dret Ambiental
en_US
dc.subject
Derecho de la Energía
en_US
dc.subject
Política Energètica de l'Iran
en_US
dc.subject
Derecho Ambiental
en_US
dc.subject
Energy Law
en_US
dc.subject
Iran Energy Policy
en_US
dc.subject
Environmental Law
en_US
dc.subject.other
Ciéncias Sociales y jurídicas
en_US
dc.title
Development of Energy Sector in Iran in Light of Energy Trilemma. An Analysis of Legal and Policy Challenges
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
en_US
dc.subject.udc
340
en_US
dc.subject.udc
341
en_US
dc.subject.udc
342
en_US
dc.contributor.authoremail
mohammadmohsen.masjedi@estudiants.urv.cat
en_US
dc.contributor.director
Cocciolo, Endrius
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI MOHAMMAD MOHSEN MASJEDI.pdf

10.70Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)