Valor predictiu de la càrrega tumoral axil·lar en càncer de mama pel mètode OSNA

Author

Sansano Valero, Irene

Director

Ramón y Cajal Agüeras, Santiago

Date of defense

2021-04-30

Pages

53 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques

Abstract

Aquest treball de tesi preten valorar la importància pronòstica de l'estadificació axil·lar en càncer de mama obtinguda per mètodes moleculars (OSNA). Està estructurada en torn a dues publicacions de treballs on s'ha demostrat que l'estadificació convencional de l'aixella infraestima la càrrega tumoral de la mateixa i que la nova variable càrrega tumoral total (TTL) és, amés d'una eina per calcular el risc de malaltia local, un possible substitut del pN en aquelles pacients en les que no es fa limfadenectomi axil·lar.


Este trabajo de tesis pretende valorar la importancia pronóstica de la estadificación axilar en cáncer de mama obtenida por métodos moleculares (OSNA). Está estructurada en torno a dos publicaciones de trabajos donde se ha demostrado que la estadificación convencional de la axila infraestimando la carga tumoral de la misma y que la nueva variable carga tumoral total (TTL) es, además de una herramienta para calcular el riesgo de enfermedad local , un posible sustituto del pN en aquellas pacientes en las que no se hace linfadenectomía axilar.


This thesis aims to assess the prognostic importance of axillary staging in breast cancer obtained by molecular methods (OSNA). It is structured around two publications where it has been shown that the conventional staging of the axilla, underestimates its tumor burden and that the new variable total tumoral load (TTL) is, in addition to a tool to calculate the risk of local disease, a possible substitute of pN in those patients in whom axillary lymphadenectomy is not performed.

Keywords

Mama; Breast; Estadificació; Estadiaje; Staging; Pronòstic; Pronóstico; Prognosis

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

isv1de1.pdf

4.014Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)