Law as Knowledge: Anthropological Bases for the Regulation of the Web of Data

Author

Casanovas Romeu, Pompeu

Director

Terradas Saborit, Ignasi, 1950-

Márquez Porras, Raúl

Tutor

Márquez Porras, Raúl

Date of defense

2022-06-20

Pages

584 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Antropologia Social

Abstract

Law as Knowledge. Anthropological Bases for the Regulation of the Web of Data is a Dissertation on law and regulatory models on the Web of (Linked) Open Data, the Internet of Things, and Industry 4.0. These fields are converging in a new information processing environment, and society is challenged to ensure that appropriate regulatory responses can uphold the rule of law fairly and effectively in this emerging context. The challenge extends beyond merely submitting digital processes to the law. The 20th century notion of ‘legal order’ alone will not be suitable to produce the social order that the law should bring. The Dissertation explores the concepts of rule of law and of legal governance in digital and blockchain environments. It positions law (as meaning, as data, and as sense) and legal governance (as a formal mechanism, as political form) from an empirical perspective, i.e., as explanatory and validation concepts to support the implementation of the rule of law in the new digital environments. As a novel contribution, this Dissertation (i) describes the double implosion experienced by the legal profession and the emergence of legal web services based on AI; (ii) progresses some of the work done on the metarule of law and the epistemic middle-out approach with an inside-out approach to digital regulatory systems and legal compliance models; (iii) sets the state-of-the-art in legal anthropology, sociolegal studies, AI & Law, and legal theory regarding this subject; (iv) identifies the way to explain and validate legal information flows and hybrid agents’ behaviour through causal models; (vi) delves into the evolution of legal isomorphism and legal analytics; (vi) sets the conditions for the emergence of socio(legal) ecosystems; and (vii) sets an empirical methodology in three steps for legal compliance checking.


Law as Knowledge. Anthropological Bases for the Regulation of the Web of Data és una tesi sobre dret i models regulatius a la Web de les Dades (enllaçades i en obert), Internet de les coses i Indústria 4.0. Aquests camps estan convergint en un nou entorn de processament de la informació, i la societat té el repte de garantir que les respostes reguladores adequades puguin mantenir l'estat de dret de manera justa i eficaç en aquest context emergent. El repte va més enllà del simple fet de sotmetre a la llei els processos digitals. La noció del segle XX d' ‘ordre jurídic’ per si sola ja no és adequada per produir l'ordre social que el dret hauria de promoure. La tesi explora els conceptes d'estat de dret i de governança jurídica en entorns digitals i blockchain. Posiciona el dret (com a significat, com a dades i com a sentit) i la governança jurídica (com a tècnica formal i forma política) des d'una perspectiva empírica, és a dir, com a conceptes explicatius i de validació per donar suport a la implementació de l'estat de dret en els nous entorns digitals. Com a nova aportació, aquesta Tesi (i) descriu la doble implosió experimentada per la professió jurídica i l'aparició dels serveis web jurídics basats en la IA; (ii) avança en el treball ja realitzat sobre el metaestat de dret i l'enfocament epistèmic middle-out amb un enfocament des de dins cap a fora (inside-out) dels sistemes normatius digitals i els models de compliment jurídic; (iii) estableix l'estat de l'art en antropologia jurídica, estudis sociojurídics, Intel.ligència Artificial & Dret, i teoria jurídica sobre aquesta matèria; (iv) identifica la manera d'explicar i validar els fluxos d'informació jurídica i el comportament híbrid dels agents (H/M) mitjançant models causals; (v) aprofundeix en l'evolució de l'isomorfisme jurídic i de l'analítica jurídica; (vi) estableix les condicions per a l’emergència d’ecosistemes jurídics, i (vii) estableix una metodologia empírica en tres passos per a la verificació del compliment jurídic en entorns digitals.


Law as Knowledge versa sobre derecho y modelos regulativos en la Web de Datos (enlazados y en abierto), Internet de las cosas e Industria 4.0. Estos campos están convergiendo en un nuevo entorno de procesamiento de la información, y la sociedad se enfrenta al reto de garantizar que las respuestas reguladoras puedan mantener el estado de derecho de forma justa y eficaz en este contexto emergente. El reto va más allá del simple hecho de someter a la ley los procesos digitales. La noción del siglo XX de "orden jurídico" por sí sola ya no es adecuada para producir el orden social que el derecho debería promover. La tesis explora los conceptos de estado de derecho y de gobernanza jurídica en entornos digitales y blockchain. Posiciona el derecho (como significado, como datos y como sentido) y la gobernanza jurídica (como técnica formal y forma política) desde una perspectiva empírica, es decir, como conceptos explicativos y de validación para sustentar la implementación del estado de derecho en los nuevos entornos digitales. Como nueva aportación, esta Tesis (i) describe la doble implosión experimentada por la profesión jurídica y la aparición de los servicios web jurídicos basados en la IA; (ii) avanza en el trabajo ya realizado sobre el metaestado de derecho y el enfoque epistémico middle-out con un enfoque desde dentro hacia fuera (inside-out) de los sistemas normativos digitales y los modelos de cumplimiento jurídico; (iii) establece el estado del arte sobre esta materia en antropología jurídica, sociología del derecho, Inteligencia Artificial y teoría jurídica; (iv) identifica la forma de explicar y validar los flujos de información jurídica y el comportamiento híbrido de los agentes (H/M) mediante modelos causales; (v) profundiza en la evolución del isomorfismo jurídico y de la analítica jurídica; (vi) establece las condiciones para la emergencia de ecosistemas jurídicos, y (vii) establece una metodología empírica en tres pasos para la verificación del cumplimiento jurídico en entornos digitales.

Keywords

Antropologia social; Antropología social; Social anthropology; Tecnologia de la informació; Tecnología de la información; Information technology; Intel·ligència artificial; Inteligencia artificial; Artificial intelligence; Sociologia jurídica; Sociología jurídica; Sociological jurisprudence

Subjects

572 - Physical anthropology

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Note

Programa de Doctorat en Societat i Cultura: Antropologia Social

Documents

PCR_PhD_THESIS.pdf

7.738Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)