Integración de las competencias comunicativa, digital y aprender a aprender dentro del aula ELE: implementación de una clase semipresencial con la plataforma Moodle en la universidad de Yaundé I

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Pedagogia i Psicologia
dc.contributor.author
Elong Wall Motto, Daniele Andrée
dc.date.accessioned
2022-10-06T11:36:18Z
dc.date.available
2022-10-06T11:36:18Z
dc.date.issued
2022-06-14
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/675610
dc.description.abstract
Aquest treball de recerca focalitza la reflexió en la integració de les tecnologies digitals com a suport per a l'ensenyament i l' aprenentatge d'ELE ( Espanyol, lengua estrangera) a la Universitat de Yaundé I. Amb aquesta tesi, es pretén explorar l'entorn virtual d'ensenyament Moodle, aquest, ofereix eines digitals que agiliten l'adquisició de competències i habilitats necessàries per a la millora de l'acció educativa. Per aquest motiu, es proposa indagar sobre les eines d'aprenentatge de Moodle que ajuden en l'adquisició de les competències en aquest àmbit. En el marc metodològic i aplicació de la tesi, adoptem el mètode científic, per analitzar dades quantitatives i qualitatives. La selecció i la distribució de la mostra, la manipulació i l'anàlisi de dades segueixen el model d'intervenció proposat pel disseny quasi experimental. L'estudi contrastiu entre les mitges obtingudes del grup experimental i les del grup control, demostra que el grup experimental aprèn millor col·laborant, comunicant i participant, utilitzant Moodle.
en_US
dc.description.abstract
Este trabajo de investigación focaliza la reflexión en la integración de las tecnologías digitales como soporte para la enseñanza y el aprendizaje de ELE (Español como lengua extranjera) en la Universidad de Yaundé I. Con esta tesis, se pretende explorar el entorno virtual de enseñanza Moodle , éste, ofrece herramientas digitales que agilizan la adquisición de competencias y habilidades necesarias para la mejora de la acción educativa. Por este motivo, se propone indagar sobre las herramientas de aprendizaje de Moodle que ayuden a la adquisición de las competencias en este ámbito. En el marco metodológico y aplicativo de la tesis, adoptamos el método científico, para analizar datos cuantitativos y cualitativos. La selección y distribución de la muestra, manipulación y análisis de datos siguen el modelo de intervención propuesto por el diseño casi experimental. El estudio contrastivo entre las medias obtenidas del grupo experimental y las del grupo control, demuestra que el grupo experimental aprende mejor colaborando, comunicando y participando, utilizando Moodle.
en_US
dc.description.abstract
This research focuses on the integration of digital technologies as a support for SFL( Spanish as a foreign language ) teaching and learning at the University of Yaoundé I. With this thesis, we aim to explore the Moodle virtual teaching environment, this one, offers digital tools that speed up the acquisition of skills and abilities necessary for the improvement of educational action. For this reason, we proposed to inquire about the Moodle learning tools that help in the acquisition of skills in this area. In the methodological framework and application of the thesis, we adopt the scientific method, to analyze quantitative and qualitative data. The selection and distribution of the sample, manipulation and analysis of data follow the intervention model proposed by the quasi-experimental design. The contrastive study between the averages obtained from the experimental group and those of the control group, shows that the experimental group learns better by collaborating, communicating, and participating, using Moodle.
en_US
dc.format.extent
323 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Ensenyament semipresencial
en_US
dc.subject
Moodle
en_US
dc.subject
Educació 3.0
en_US
dc.subject
Enseñanza semipresencial
en_US
dc.subject
Educación 3.0
en_US
dc.subject
Blended learning
en_US
dc.subject
Education 3.0
en_US
dc.subject.other
Psicologia Evolutiva i de l'Educació
en_US
dc.title
Integración de las competencias comunicativa, digital y aprender a aprender dentro del aula ELE: implementación de una clase semipresencial con la plataforma Moodle en la universidad de Yaundé I
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
378
en_US
dc.contributor.director
Sanuy Burgués, Jaume
dc.contributor.tutor
Verdú Surroca, Noemí
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tdewm1de1.pdf

6.901Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)