Infipats. Why do they stay and how does it influence cross border knowledge transfer?

Author

Schildbach, Julius Joachim Gerhard

Director

Noethen, Daniela

Codirector

Bonache Pérez, Jaime Alfonso

Date of defense

2022-08-31

Pages

151 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Tot i que la investigació sobre la transferència transfronterera de coneixement (CBKT) a través de cessionaris internacionals ha anat creixent constantment i s'ha investigat des de múltiples perspectives i angles, actualment les assignacions reeixides es reflecteixen en la repatriació o en la reassignació. A la pràctica, però, no tots els expatriats segueixen aquestes opcions, sinó que decideixen quedar-se indefinidament en assignació al seu país d'acollida. Aquesta tesi investiga aquest fenomen i explora qui són aquests infipats (expatriats que es queden indefinidament), per què decideixen quedar-se i, en particular, les implicacions altament beneficioses de la seva decisió per al CBKT organitzatiu. Atesa la manca d'investigació sobre aquest fenomen, primer es proporciona una metaanàlisi sobre els antecedents i els resultats de la CBKT a través de cessionaris internacionals en general per servir de base en la qual basar-se a l'hora d'investigar els infipats i els seus CBKT. Les troballes van mostrar la importància relativa dels antecedents individuals, relacionals, de coneixement i contextuals. A continuació, es van realitzar dos estudis de cas exploratoris, basats en 26 entrevistes amb infipats, nacionals del país d'acollida (HCN) i col·legues de la seu, realitzades a Malàisia i la Xina. Els resultats van mostrar que les principals raons per romandre indefinidament depenen molt de la ubicació. A la Xina, la raó principal per quedar-se va ser la carrera i els factors de desenvolupament, mentre que a Malàisia la decisió es va veure influenciada sobretot per consideracions familiars i de parella. Infipats va resultar especialment valuós per a CBKT, ja que es beneficien d'estar ben ajustats i de tenir bones relacions amb HCN, així com de fortes xarxes locals que milloren el seu accés al coneixement. Això els va permetre canviar la direcció de transferència de coneixement d'uni a bidireccional, convertint-los en el pont de coneixement perfecte entre la seu i la filial. En general, aquesta tesi crida l'atenció sobre el fenomen infipat i en particular les seves implicacions CBKT.


Si bien la investigación sobre la transferencia transfronteriza de conocimientos (CBKT) a través de cesionarios internacionales ha crecido constantemente y se ha investigado desde múltiples perspectivas y ángulos, las cesiones exitosas actualmente se reflejan en la repatriación o en la reasignación. En la práctica, sin embargo, no todos los expatriados siguen estas opciones, sino que deciden permanecer indefinidamente en misión en su país de acogida. Esta tesis investiga este fenómeno y explora quiénes son estos infipats (expatriados que se quedan indefinidamente), por qué deciden quedarse y, en particular, las implicaciones altamente beneficiosas de su decisión para la organización CBKT. Dada la falta de investigación sobre este fenómeno, primero se proporciona un metaanálisis sobre los antecedentes y los resultados de CBKT a través de cesionarios internacionales en general para que sirva como base en la que confiar al investigar a los infipats y su CBKT. Los hallazgos mostraron la importancia relativa de los antecedentes individuales, relacionales, de conocimiento y contextuales. Luego, se realizaron dos estudios de casos exploratorios, basados en 26 entrevistas con infipats, nacionales del país anfitrión (HCN) y colegas de la sede, realizadas en Malasia y China. Los resultados mostraron que las principales razones para quedarse indefinidamente dependían mucho de la ubicación. En China, la principal razón para quedarse fueron factores de carrera y desarrollo, mientras que en Malasia la decisión estuvo influenciada principalmente por consideraciones familiares y de pareja. Infipats demostró ser especialmente valioso para CBKT, ya que se benefician de estar bien adaptados y tener buenas relaciones con HCN, así como sólidas redes locales que mejoraron su acceso al conocimiento. Esto les permitió cambiar la dirección de transferencia de conocimiento de unidireccional a bidireccional, lo que los convirtió en el puente de conocimiento perfecto entre la sede central y la subsidiaria. En general, esta tesis llama la atención sobre el fenómeno infipat y, en particular, sus implicaciones CBKT.


While research on cross-border knowledge transfer (CBKT) via international assignees has been growing consistently and has been investigated from multiple perspective and angles, successful assignments are currently reflected to either end in repatriation or in being reassigned. In practice, however, not all expatriates follow these options, but rather decide to stay indefinitely on assignment in their host country. This thesis investigates this phenomenon and explores who these infipats (expatriates who stay indefinitely) are, why they decide to stay, and in particular the highly beneficial implications of their decision for organizational CBKT. Given the lack of research on this phenomenon, first a meta-analysis on antecedents and outcomes of CBKT via international assignees in general is provided to serve as a base to rely on when investigating infipats and their CBKT. The findings showed the relative importance of individual, relational, knowledge, and contextual antecedents. Then, two exploratory case studies were conducted, based on 26 interviews with infipats, host country nationals (HCN) and headquarter colleagues, conducted in Malaysia and China. The results showed that the main reasons to stay indefinitely were very dependent on location. In China the main reason to stay were career and development factors, while in Malaysia the decision was mostly influenced by family and partner considerations. Infipats proved especially valuable for CBKT, as they benefit from being well adjusted and through having good relationships with HCNs, as well as strong local networks which improved their knowledge access. This enabled them to change the knowledge transfer direction from uni- to bidirectional, making them the perfect knowledge bridge between HQ and the subsidiary. Overall this thesis draws attention to infipat phenomenon and in particular its CBKT implications.

Keywords

International Human Resource Management; Global Mobility; Expatriate Management; Knowledge Management; Cross-Border Knowledge Transfer

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

This document contains embargoed files until 2024-08-30

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)