Study of the flow around a square cylinder with an upstream splitter plate

Author

Elmansy, Reda Mohamed Yousyf Abdallah

Director

Bergadà Granyó, Josep Maria

Codirector

Mellibovsky Elstein, Fernando

Date of defense

2023-01-19

Pages

183 p.



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Mecànica de Fluids

Doctorate programs

DOCTORAT EN ENGINYERIA MECÀNICA, FLUIDS I AERONÀUTICA (Pla 2013)

Abstract

(English) This PhD mostly focuses in studding the flow around a square cylinder with an upstream splitter plate and considering different velocity ratios between the upper and lower inlet velocities. The PhD is based in three main studies: 1.-The flow instabilities, involving the transition from two dimensional to three dimensional flow, the Hopt, Neimark Sacker bifurcations as well as the road to chaos, all of them were determined as a function of the velocity ratio. A parametric study was also performed involving the instabilities performance as a function of the splitter plate length and the distance splitter plate square cylinder. 2.-Two dimensional and full three dimensional CFD-DNS simulations were undertaken to find out the wake topology and aerodynamic performances such as, dynamic lift, drag, pressure and friction coefficients, Strouhal numbers, boundary layer dynamics as well as the different instability modes. 3.- Wake past circular cylinder has been investigated to characterize the three-dimensional instability in the transitional regime when the boundary layer over the cylinder surface is laminar and shear layer separating the surface undergoes intermittently unstable displacements which manifests in the form of small time and length scale vortical structures. The wake in this flow regime is modestly turbulent and the streamwise velocity profiles across the flow stream feature typical U-shape profile.


(Català) Aquest Doctorat es centra en el estudi del flux al voltant de un cilindre quadrat que te aigües amunt un plat horitzontal i centrat en el eix del cilindre. El fluid te diferents velocitats al lliscar per damunt i sota del plat horitzontal, aquest rati de velocitats l'anomenem velocity ratio R. El doctorat es basa en tres estudis principals realitzats via simulacions computacionals tipus Direct Numerical Simulations (DNS). 1.- Estudi de les inestabilitats associades al flux en funció del rati de velocitats R. La transició de flux bidimensional a tridimensional, les bifurcacions tipus, Hopt, Neimark Sacker bifurcations així com el camí cap a flux caòtic, han sigut avaluades inicialment. S'ha portat a terme un estudi paramètric per tal d'analitzar les inestabilitats del flux en funció de la llongitud del plat horitzontal i de la distància entre el plat i el cilindre quadrat. 2.- Tot un col.lectiu de simulacions bidimensionals i tridimensionals, han sigut realitzades per tal d'obtenir les diverses topologies del flux a l'estela del cilindre cuadrat, així com el comportament aerodinamic del cos, els coeficients dinamics de sustentació, arrastre, de pressió i d'esforços tallants han sigut obtinguts per tots els ratis de velocitats estudiats. El número de Strouhal i el comportament dinàmic de les capes limit damunt i sota del cilindre, han sigut analitzats per cada cas. 3.- Les estructures vorticulars que apareixen aigües avall de un cilindre circular, han sigut estudiades per tal de caracteritzar les inestabilitats tridimensionals transitòries que apareixen quan la capa limit sobre el cilindre es laminar i la capa de tall està sotmesa a desplaçaments intermitents que es manifesten en forma de estructures vorticulars amb dependència espacial i temporal. Les estructures espacials que apareixen aigües avall son lleugerament turbulentes i la velocitat en direcció axial avaluada vers un eix vertical pren la forma típica de U.

Subjects

531/534 - Mechanics

Knowledge Area

Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica

Documents

TRMYAE1de1.pdf

56.78Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)