Development of molecular lateral flow biosensors for non-covered medical needs

Author

Rubio Monterde, Ana

Director

Quesada Gonzalez, Daniel

Merkoçi, Arben

Date of defense

2023-03-27

Pages

244 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Biotecnologia

Abstract

La pandèmia actual de SARS-CoV-2 ha ressaltat la importància de poder desenvolupar, produir i desplegar ràpidament proves de diagnòstic per a malalties infeccioses emergents, ja que el SARS-CoV-2 no serà l'última amenaça. A més, la prevalença creixent de la resistència als antimicrobians s'ha convertit en una pandèmia silenciosa que ja s'està cobrant milions de vides. En aquest context, els biosensors de Flux Lateral destaquen com a Point-of-care Tests (PoCT) per donar solució a aquestes i altres necessitats mèdiques no cobertes al mercat. Juntament amb el Flux Lateral (LF), l'amplificació isotèrmica està augmentant i permet alliberar tecnologies d'amplificació de termocicladors, cosa que obre la porta també a PoCT.


La actual pandemia de SARS-CoV-2 ha resaltado la importancia de poder desarrollar, producir y desplegar rápidamente pruebas de diagnóstico para enfermedades infecciosas emergentes, ya que el SARS-CoV-2 no será la última amenaza. Además, la creciente prevalencia de la resistencia a los antimicrobianos se ha convertido en una pandemia silenciosa que ya se está cobrando millones de vidas. En este contexto, los biosensores de Flujo Lateral destacan como Point-of-care Tests (PoCT) para dar solución a estas y otras necesidades médicas no cubiertas en el mercado. Junto con el Flujo Lateral (LF), la amplificación isotérmica está aumentando y permite liberar tecnologías de amplificación de termocicladores, lo que abre la puerta también a PoCT.


The ongoing SARS-CoV-2 pandemic has highlighted the importance of being able to develop, produce and deploy rapidly diagnostic tests for emerging infectious diseases, as SARS-CoV-2 will not be the last threat. Moreover, the increasing prevalence of antimicrobial resistance has become a silent pandemic which is already costing millions of lives. In this context, Lateral Flow biosensors stand out as Point-of-care Tests (PoCT) to give solution to these and others non-covered medical needs in the market. Along Lateral Flow (LF), isothermal amplification is rising and allows to free amplification technologies of thermocyclers, which opens the door also to PoCT.

Keywords

Biosensors; Biosensores; Biosensors; Nanotecnologia; Nanotecnología; Nanotechnology; Diagnòstic; Diagnóstico; Diagnostic

Subjects

0 - Science and knowledge. Organization. Computer science. Information. Documentation. Librarianship. Institutions. Publications

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

This document contains embargoed files until 2025-03-26

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)