Applications of computed tomography in dry-cured meat products

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària
dc.contributor.author
Santos Garcés, Eva
dc.date.accessioned
2012-07-19T12:16:55Z
dc.date.available
2012-07-19T12:16:55Z
dc.date.issued
2012-06-29
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/83672
dc.description.abstract
Computed Tomography and Microcomputed Tomography are X-ray based technologies. They were tested in this thesis as potential tools for the optimization of the processing of dry-cured meat products. On one hand, several prediction models and Computed Tomography analytical tools were developed for the non-destructive analysis of water activity, salt content and water content distribution within dry-cured hams during processing and were successfully applied to three case studies. On the other hand, Microcomputed Tomography were used to characterize, evaluate and correlate the changes in the microstructure with the texture of non-acid pork lean fermented sausages. Some Microcomputed Tomography parameters could be correlated with the instrumental texture, although the Microcomputed Tomography was not accurate enough to distinguish between lean and fat when these constituents were emulsified. In conclusion, Computed Tomography and Microcomputed Tomography can be considered as suitable technologies for the non-destructive characterization and for the optimization of dry-cured meat processing.
eng
dc.description.abstract
La Tomografia Computeritzada i la Microtomografia Computeritzada són tecnologies basades en raigs X. Ambdues es varen testar en aquesta tesis com a eines potencials per l'optimització del processat de productes carnis curats. Per una banda, es varen desenvolupar diversos models de predicció i eines analítiques derivades de la Tomografia Computeritzada, per l’anàlisi no destructiu de la distribució de l’activitat d’aigua i els continguts de sal i d’aigua durant el processat de pernils curats, aplicant-se posteriorment de manera satisfactòria a tres casos d’estudi. Per altra banda, la Microtomografia Computeritzada es va utilitzar per caracteritzar, avaluar i correlacionar canvis en microestructura i textura d’embotits crus curats elaborats amb baix contingut de greix. Alguns paràmetres de la Microtomografia Computeritzada es van poder correlacionar amb la textura instrumental, encara que es va observar que la Microtomografia Computeritzada no permetia distingir acuradament entre magre de porc i greix quan aquests components es trobaven emulsionats.
cat
dc.format.extent
184 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Dry-cured meat processing
cat
dc.subject
Processament de la carn curada
cat
dc.subject
Proceso de carne curada
cat
dc.subject
Computed tomography
cat
dc.subject
Tomografia computeritzada
cat
dc.subject
Tomografía computerizada
cat
dc.subject
Microcomputed tomography
cat
dc.subject
Microtomografia computeritzada
cat
dc.subject
Microtomografía computerizada
cat
dc.subject
Pernil curat
cat
dc.subject
Jamón curado
cat
dc.subject
Prediction models
cat
dc.subject
Models de predicció
cat
dc.subject
Modelos de predicción
cat
dc.subject
Microstructure analysis
cat
dc.subject
Anàlisi de microestructura
cat
dc.subject
Análisis de microestructura
cat
dc.subject
Dry-cured ham
cat
dc.title
Applications of computed tomography in dry-cured meat products
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
637
cat
dc.subject.udc
663/664
cat
dc.contributor.director
Fulladosa i Tomàs, Elena
dc.contributor.director
Gou i Botó, Pere
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
Gi. 1246-2012
cat


Documents

tevg.pdf

9.724Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)