Dinàmica espaciotemporal de comunitats bacterianes marines en relació a l'ús del litoral a l'illa de Mallorca

Author

Aguiló Ferretjans, Maria del Mar

Director

Bosch Zaragoza, Rafael

Nogales Fernández, Balbina

Date of defense

2009-05-08

ISBN

9788469326459



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia

Abstract

En aquesta Tesi s'estudiaren les variacions de les comunitats bacterianes marines en relació a la distància a la costa i la seva utilització com àrees recreatives (platges i ports). També s'analitzaren els canvis estacionals que es produeixen a les diferents poblacions detectades. I es compararen els resultats de les poblacions detectades amb canvis espacials i temporals de diferents paràmetres fisicoquímics analitzats. Es detectaren canvis poblacionals importants a dins i fora de les zones recreatives, a més, les poblacions majoritàries detectades a les zones d'impacte coincidien a diferents àrees geogràfiques de l'illa de Mallorca. Aquestes determinacions podrien permetre la utilització d'aquestes poblacions com a bioindicadors d'aigües costaneres que presenten un impacte antropogènic. El més innovador d'aquest estudi es l'aplicació dels Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) en l'àmbit de la microbiologia ambiental per a conèixer la repercussió dels impactes generats per l'ús de la costa.

Keywords

Bacterial diversity; genotecas; Diversidad bacteriana; Mallorca; impacte antropogènic; Litoral; 16SrDNA; genoteques; TRFLP; SIG; Diversitat bacteriana; GIS; TRFLP; Coastal environments; libraries; anthropogenic impact

Subjects

57 - Biological sciences in general; 579 - Microbiology

Knowledge Area

Microbiologia

Documents

tmmaf1de1.pdf

2.890Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)