Ara mostrant els elements 1-20 de 36
Sala Camps, Cristina (Data de defensa: 2004-11-25)
Les 3-alquil-2-metoxipirazines es troben en moltes plantes, entre les quals hi ha Vitis vinifera. Les més importants pel que fa a la seva presència i potencial influència en l'aroma del vi són la 3-isobutil-, la 3-sec-butil- ...
Juraske, Ronnie (Data de defensa: 2007-09-27)
El objetivo principal de esta tesis doctoral es el de contribuir al desarollo y evaluación en la aplicación y exposición de pesticidas en plantas y su impacto sobre la salud humana y los ecosistemas. Los modelos ambientales ...
Fanzone Sánchez, Martín Leandro (Data de defensa: 2012-05-04)
La variedad Malbec (Vitis vinifera L.) es considerada el cultivar tinto emblemático de Argentina, sin embargo a pesar de su importancia económica y cultural existe un gran desconocimiento sobre su composición química. El ...
Obreque Slier, Elias Abel (Data de defensa: 2010-06-03)
Tras su desaparición en Europa y redescubrimiento en Chile (1994), Carménère (familia Carmenet) es hoy la variedad vinífera emblemática de los vinos chilenos. Carménère difiere de otros Carmenets en la composición ...
Izquierdo i Figarola, Jordi (Data de defensa: 1997-02-27)
Se ha realizado un estudio de la competencia ejercida entre margall (Lolium rigidum Gaud.)<br/>y cebada (Hordeum vulgäre L.) en condiciones de cultivo mediterráneas. Se realizaron tres<br/>ensayos en Lleida durante el ...
Valls Fonayet, Josep (Data de defensa: 2004-05-27)
La composició antociànica és un caràcter fenotípic fortament diferenciat i característic de cada varietat vinífera, de manera que pot utilitzar-se com a identificador varietal. En la present tesi s'han caracteritzat 8 ...
Flores Rosell, Laura (Data de defensa: 2021-10-01)
The wine industry generates large volumes of wastewater originating from various processes and operations carried out during wine production. Winery wastewater (WWW) is characterized by highly variable flows and loadings. ...
Bianchi, Tiago Luís Cardoso Ferreira Pinhanços de (Data de defensa: 2021-02-09)
Melons (Cucumis melo L.) and peaches (Prunus persica (L.) Batsch) are two commercially important fruit species in the European Union. The quality improvement of melon and peach cultivars is determinant to maintain and ...
Fernández-Cancelo, Pablo (Data de defensa: 2023-12-05)
Les pomes tipus 'Golden' cultivades a la Vall de l'Ebre presenten certes minves de qualitat com, per exemple, la inhibició del canvi de color. L'estudi de la fisiologia del cultivar de poma 'Golden Reinders' en dues regions ...
Arozarena Martinicorena, Iñigo (Data de defensa: 1998-10-01)
Serra i Cayuela, Arnau (Data de defensa: 2014-02-24)
Segons estimació del Consell Regulador de l'any 2012, es van vendre 243 milions d'ampolles de vins escumosos amb denominació d'origen Cava, havent-hi registrats 253 cellers elaboradors de Cava i 163 empreses elaboradores ...
Garcia i Pausas , Jordi (Data de defensa: 2011-01-28)
La matèria orgànica del sòl juga un paper essencial en el cicle global del carboni, allotjant bona part del C que contenen els ecosistemes terrestres. En àrees de muntanya, l’alta variabilitat climàtica associada a la ...
Casals Missio, Joan (Data de defensa: 2012-07-27)
Tomato landraces are highly appreciated by consumers in the market. The main reasons are the presumed superior organoleptic quality with respect to modern cultivars, as well as the widespread perception that landraces are ...
Guirado Cabezas, Maria (Data de defensa: 2005-10-26)
La present tesi analitza els efectes de la fragmentació del bosc i les pertorbacions humanes associades sobre l'estructura, la composició i l'estat de conservació dels boscos en un paisatge peri-urbà mediterrani (la plana ...
Zhang, Rong (Data de defensa: 2020-01-27)
La maduixa representa el cultiu de baies més consumit a tot el món, amb una producció de 9,2 milions de tones l’any 2017. Els programes de millora tradicionalment s’han centrat en els trets agronòmics, però la qualitat ...
Valencia Gredilla, Francisco (Data de defensa: 2020-06-23)
L'evolució cap a una agricultura més compromesa amb el medi ambient ha possibilitat, en viña, el trànsit cap a tècniques de manteniment del sòl més sostenibles, com són les cobertes vegetals. En aquest context es planteja ...
Ilabaca Díaz, Carolina (Data de defensa: 2016-02-01)
Aquesta recerca centrada en els bacteris processos relacionats amb enològic, com ara bacteris d'àcid làctic (BL) i bacteris d'àcid acètic (BA). Treballa principalment amb tècniques de cultiu independent per a la identificació ...
Bosch Fusté, Juan (Data de defensa: 2007-06-27)
El Cava és un vi escumós de qualitat produït en una regió determinada (v.e.c.p.r.d, Council Regulation EC 1493/1999), segons un procés d'elaboració que consta de dos etapes: la vinificació en blanc del raïm i la segona ...
Iglesias i Castellarnau, Ignasi (Data de defensa: 1996-07-12)
S'ha aprofundit en l'estudi dels principals mecanismes bioquímics que intervenen en la coloració de varietats vermelles de poma, i de la influència que en els mateixos exerceixen els factors ambientals, especialment la ...
Lordan Sanahuja, Joan (Data de defensa: 2015-03-23)
La transformació de terres marginals, juntament amb un augment dels processos de degradació del sòl (p. e. salinització) estan traslladant l'agricultura a sòls més desfavorables, fet que obliga al desenvolupament de noves ...