Métodos estadísticos para evaluar la calidad del café

Autor/a

Salamanca Romero, Claudia Alejandra

Director/a

Villaescusa Gil, Isabel

Sáez Zafra, Marc

Fecha de defensa

2015-04-13

Depósito Legal

Gi. 2065-2015

Páginas

167 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària

Resumen

La presente tesis realizó el análisis y evaluación de los métodos estadísticos para valorar la calidad del café. En este sentido, se dio un aporte para tratar de cuantificar y cualificar la calidad del café mediante las técnicas estadísticas abordados desde la estadística bayesiana, multivariada y del diseño experimental. Los métodos que se describen en cada uno de los estudios, muestran la relación y las diferencias de las diferentes técnicas empleadas.


This thesis was devoted to the analysis and evaluation of statistical methods to assess the quality of the coffee. In this sense, a contribution to try to quantify and qualify the coffee quality through statistical techniques addressed from Bayesian statistics, multivariate and experimental design were given. The methods described in each of the studies carried out, show the relationship and the differences of the different techniques used.


En aquesta tesi es va realitzar l’anàlisi i l’avaluació dels mètodes estadístics per a valorar la qualitat del cafè. En aquest sentit, es va tractar de quantificar i qualificar la qualitat del cafè mitjançant tècniques estadístiques abordades des de l’estadística Bayesiana multivariada i del disseny experimental. Els mètodes que es descriuen en cadascun dels estudis mostren la relació i les diferències de les distintes tècniques emprades.

Palabras clave

Cafè; Coffee; Café; Mètodes estadístics; Métodos estadísticos; Statistical methods; Índex de qualitat; Index of quality; Índice de calidad; Estadística bayesiana; Bayesian statistics

Materias

311 - Estadística; 663/664 - Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas

Documentos

tcasr1de1.pdf

3.682Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)