Gold(I)-Catalyzed Stereoselective Polycyclizations

Author

Rong, Zhouting

Director

Echavarren Pablos, Antonio M.

Date of defense

2017-05-04

Pages

143 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

Un or (I) catalitzada per ciclació polyenyne es va desenvolupar per permetre la formació de fins a quatre enllaços carboni-carboni en un sol pas. L'abast d'aquesta transformació es va explorar i es va trobar que 1,5-enins que porten anells, grups hidroxil aromàtics rics en electrons i alquens són substrats apropiats per a aquest transforamtion. També es van trobar 1-bromo-1,5-enins a polycyclize en les mateixes condicions que els terminals 1,5-enins per donar els compostos bromur de vinil que poden ser transferides més en altres derivats. La versió asimètrica d'aquesta transformació també es va investigar. Es va trobar que la millor enantioselectivitat va ser donada per l'ús de (R) MeO-DTB-BIPHEP com el lligant quiral. La millor ee era el 54%. Encara que l'ús de lligands quirals no van tenir èxit, es va trobar un auxiliar quiral camforsultama ser l'auxiliar més eficaç per promoure la transformació asimètrica d'aquesta polycyclization. Aquest auxiliar camforsultama pot ser fàcilment instal lat i retirat i proporcionar els policiclos en bona diastereoselectivitat. Aquest és el primer exemple d'auxiliar camforsultama habilitat or catalitzada trransformation i va mostrar bon potencial en la promoció d'altres reaccions catalitzades per or.


Se desarrolló una ciclación de polenileno catalizada con oro (I) para permitir la formación de hasta cuatro enlaces carbono-carbono en una sola etapa. Se exploró el alcance de esta transformación y se encontró que los 1,5-enynes que llevan anillos aromáticos ricos en electrones, grupos hidroxilo y alquenos son sustratos apropiados para esta transformación. También se encontró que 1-bromo-1,5-eninos se policicilaron bajo las mismas condiciones que los terminales 1,5-enınos para dar compuestos de bromuro de vinilo que se pueden transferir adicionalmente a otros derivados. También se investigó la versión asimétrica de esta transformación. Se encontró que la mejor enantioselectividad se dio usando (R) -MeO-DTB-BIPHEP como el ligando quiral. El mejor ee fue del 54%. Aunque el uso de ligandos quirales no tuvo éxito, se encontró que un auxiliar quiral de canforsultam era el auxiliar más eficiente para promover la transformación asimétrica de esta policiciclación. Esta camphorsultam auxiliar se puede instalar y quitar fácilmente y proporcionar los policitos en buena diastereoselectivity. Este es el primer ejemplo de transformación catalítica de oro activada por camforsultam activada por oro y mostró un buen potencial en la promoción de otras reacciones catalizadas con oro.


A gold(I)-catalyzed polyenyne cyclization was developed to allow the formation of up to four carbon-carbon bonds in a single step. The scope of this transformation was explored and was found that 1,5-enynes bearing electron-rich aromatic rings, hydroxyl groups and alkenes are appropriate substrates for this transforamtion. 1-bromo-1,5-enynes were also found to polycyclize under the same conditions as terminal 1,5-enynes to give vinylbromide compounds which can be further transferred into other derivatives. The asymmetric version of this transformation was also investigated. It was found that the best enantioselectivity was given by using (R)-MeO-DTB-BIPHEP as the chiral ligand. The best ee was 54%. While the use of chiral ligands were not successful, a chiral camphorsultam auxiliary was found to be the most efficient auxiliary to promote the asymmetric transformation of this polycyclization. This camphorsultam auxiliary can be easily installed and removed and provide the polycycles in good diastereoselectivity. This is the first example of camphorsultam auxiliary enabled gold catalyzed trransformation and it showed good potential on promoting other gold catalyzed reactions.

Keywords

catàlisi d'or; Polycyclization; Estereoselectiva; Catálisis de oro; Policiclización; Estereoselectivo; Gold Catalysis; Polycyclization; Stereoselective

Subjects

5 - Natural Sciences; 54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 542 - Practical laboratory chemistry. Preparative and experimental chemistry; 547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI.pdf

17.81Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)