Essays on volatility networks and uncertainty

Autor/a

Rossi, Luca

Director/a

Rossi, Barbara

Brownlees, Christian

Fecha de defensa

2018-04-11

Páginas

106 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis empirically investigates different aspects of time-varying volatility. Chapter 1 estimates a large TVP-FAVAR and recovers a dynamic directed network of connections between European stock volatilities. We propose an ad-hoc estimation methodology that is shown to outperform both standard approaches and competing models. Chapter 2 focuses on tracking dynamic connectedness between US sectoral volatilities using Generalized Forecast Error Variance Decompositions with a Bayesian model. As opposed to estimates obtained with rolling windows, we allow parameters to vary in a more flexible way. We show that there exists a stable relationship between the network structure and the volatility regimes in place at a given time. Chapter 3 estimates the unexpected time-varying volatility component of fiscal budgets in Italy. We show that periods of higher unexpected fiscal volatility are likely to be recessionary. Expansionary policies are effective only when not accompanied by increases in uncertainty.


Aquesta tesi investiga empíricament diferents aspectes de la volatilitat variable. El Capítol 1 estima un TVP-FAVAR i recupera una xarxa de connexions dinàmiques entre les volatilitats de accions europees. Proposem una metodologia d’estimació ad-hoc que es demostri que supera els enfocaments estàndard i els models competidors. El Capítol 2 es centra en el seguiment de la connectivitat dinàmica entre les volatilitats sectorials dels Estats Units mitjançant descomposicions generalitzadas de variància d’errors de previsió amb un model Bayesià. A diferència de les estimacions obtingudes amb finestres enrotllables, permetem que els paràmetres variïn de manera més flexible. Mostrem que existeix una relació estable entre l’estructura de la xarxa i els règims de volatilitat vigents en un moment determinat. El Capítol 3 estima el component variable inesperat de la volatilitat dels pressupostos fiscals a Itàlia. Mostrem que els períodes de major volatilitat fiscal inesperada probablement són recessius. Les polítiques expansives només són efectives quan no s’acompanyen d’increments d’incertesa.

Palabras clave

Time-varying volatility; Volatilitat variable

Materias

33 - Economía

Documentos

tlr.pdf

4.144Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)