Correlating sensory attributes, textural parameters and volatile organic compounds for the assessment of distinctive quality traits of melon and peach fruit cultivars

Autor/a

Bianchi, Tiago Luís Cardoso Ferreira Pinhanços de

Director/a

Hortós Bahí, Maria

Gratacós Cubarsí, Marta

Tutor/a

Carretero Romay, Carmen

Fecha de defensa

2021-02-09

Páginas

143 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària

Universitat de Girona. Institut de Tecnologia Agroalimentària

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

Programa de doctorado

Programa de Doctorat en Tecnologia

Resumen

Melons (Cucumis melo L.) and peaches (Prunus persica (L.) Batsch) are two commercially important fruit species in the European Union. The quality improvement of melon and peach cultivars is determinant to maintain and increase their acceptance and consumption. In this context, the main objective of this thesis was to investigate key quality attributes of melon and peach fruit cultivars through the correlation of sensory and instrumental methodologies. The correlation of sensory and instrumental methods allowed to identify specific parameters with a positive or negative contribution to the sensory perception of melon and peach fruits, either directly or by their interaction with other quality traits. The combination of these methodologies provided important information for a comprehensive assessment of quality and their application can improve melon and peach fruit quality without compromising other valuable quality traits


El meló (Cucumis melo L.) i el préssec (Prunus persica (L.) Batsch) són dues espècies fruiteres d'interès econòmic a la Unió Europea. La millora en la qualitat de varietats de meló i préssec és fonamental per a mantenir i incrementar la seva acceptació i consum. En aquest context, l'objectiu central d'aquesta tesi va ser investigar els principals paràmetres de qualitat de diferents cultivars de meló i préssec mitjançant la correlació d'anàlisis sensorials i instrumentals. La correlació de mètodes sensorials i instrumentals va permetre identificar aquells paràmetres amb impacte positiu o negatiu sobre la percepció sensorial de fruits de meló i préssec, bé directament o mitjançant interacció amb altres trets de qualitat. La combinació d'aquestes metodologies va proporcionar informació important per a una millor avaluació de la qualitat i la seva aplicació permetrà la millora en la qualitat de fruits de meló i préssec sense comprometre altres trets de qualitat d'interès

Palabras clave

Melò; Melón; Melon; Préssec; Melocotón; Peach; Anàlisi sensorial; Análisis sensorial; Sensory analysis; Textura; Texture; Qualitat del fruit; Calidad del fruto; Fruit quality; Compostos orgànics volàtils; Compuestos orgánicos volátiles; Volatile organic compounds

Materias

630 - Silvicultura. Arboricultura; 631 - Agricultura. Agronomía. Maquinaria agrícola. Suelos. Edafología agrícola; 633 - Cultivos y producciones; 634 - Horticultura. Viticultura

Documentos

tjfos_20201216.pdf

2.911Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.